Victor Ponta: Nu sacrific echipa doar pentru o eroare minoră. Şi eu greşesc uneori, dar echipa mă susţine

Victor Ponta, candidatul susţinut de PSD-UNPR-PC, a declarat într-un interviu pentru Ring că eşecurile Guvernării Ponta au fost că nu a reuşit demiterea lui Traian Băsescu şi că nu am putut să crească numărul locurilor de muncă. În schimb, Ponta s-a lăudat că a reîntregit pensiile şi salariile. Ponta a vorbit şi despre demisia lui Titus Corlăţean, reclamând atacuri din partea lui Traian Băsescu şi Klaus Iohannis.

RomaniaTV.net
12 nov. 2014, 08:34
Victor Ponta: Nu sacrific echipa doar pentru o eroare minoră. Şi eu greşesc uneori, dar echipa mă susţine

Victor Ponta a declarat într-un interviu pentru ziarul „Ring” că Guvernul le-a „făcut oamenilor dreptate după cumpliţii ani 2010 şi 2011”.

Nu doar că am „dat înapoi pensiile şi salariile, dar am şi reuşit să menţinem acest ritm. De când sunt prim-ministru nu li s-a tăiat niciun leu oamenilor care au muncit o viaţă (pensionarii), nici celor care încă muncesc, fie că e vorba de salariaţi la stat sau din domeniul privat (scăderea CAS-ului a ţintit, în mod special, domeniul privat)„, a răspuns Ponta.

Principalul eşec al Guvernării, în opinia lui Victor Ponta, „a fost că nu am putut să-l demitem pe Traian Băsescu după ce 7,4 milioane de români au votat pentru asta”.

De asemenea, tot la capitolul eşecuri, Ponta a spus că regretă că „nu am putut să creăm mai multe locuri de muncă”.

„Între 2010 şi 2011 s-au pierdut 700.000 de locuri de muncă. Noi am reuşit să creăm doar aproximativ 200.000. Mai avem mult de recuperat„.

Ponta a mai spus că, din punctul său de vedere, „Justiţia este liberă, însă îmi doresc să fie şi responsabilă”.

„Adică dacă într-un proces – şi aici nu mă refer la cazurile oamenilor politici, ci la ale oamenilor de rând, care se judecă pentru o casă sau pentru o agresiune – un judecător greşeşte, trebuie să plătească şi el. Trebuie să avem magistraţi pe deplin responsabili de deciziile lor”, a completat premierul.

Întrebat de ce nu l-a demis pe ministrul educaţiei, Remus Pricopie, după scandalul legat de manualele digitale, Ponta a răspuns că „era corect s-o fac”.

„Chiar dacă a greşit din punctul de vedere al comunicării publice, iniţiativa ca elevii să aibă manuale digitale în condiţiile în care noi trăim într-o eră digitală şi nu avem nevoie să tăiem păduri întregi pentru a face totul pe hârtie, a fost o idee foarte bună şi corectă a lui Remus Pricopie. Dacă sesizam că a greşit cu intenţie, l-aş fi schimbat imediat. Mai mult decât toate astea, eu ţin foarte mult la ideea de echipă. Şi nu sacrific echipa doar pentru o eroare minoră. Şi eu greşesc uneori, dar echipa mă susţine. Dacă tragi la poartă şi ratezi, nu înseamnă că, imediat, trebuie să fii scos de pe teren”, a explicat prim-ministrul Ponta.

Legat de demisia lui Titus Corlăţean de la Ministerul de Externe, Ponta a spus că „o problemă administrativă – serioasă, chiar cred că absolut toţi românii au dreptul să voteze şi o vor face! – s-a transformat într-o problemă pur politică” şi i-a acuzat pe preşedintele Traian Băsescu şi pe candidatul ACL, Klaus Iohannis, că l-au atacat „din toate părţile” pe Corlăţean. „El, în condiţiile astea, a spus că se retrage, ca să evite atacurile pur politice”, a mai spus Ponta.