Campanie de testare GRATUITĂ a GLICEMIEI, sâmbătă şi duminică, în Piaţa Unirii

Bucureştenii îşi vor putea testa gratuit sâmbătă şi duminică glicemia şi hemoglobina glicată în zona Piaţa Unirii (intersecţia dintre Bulevardul Unirii cu Splaiul Independenţei) în intervalul 9.00-16.00, în cadrul Campaniei Naţionale "Controlează-ţi Diabetul" desfăşurată de Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.
Marius Neagu
13 nov. 2014, 15:52
Campanie de testare GRATUITĂ a GLICEMIEI, sâmbătă şi duminică, în Piaţa Unirii

Totodată, vor fi transmise bucureştenilor mesajele educative legate de prevenţia, diagnosticul precoce şi controlul eficient al diabetului zaharat.

„Pentru ca mesajul campaniei – ‘Lupta împotriva diabetului înseamnă prevenţie şi control’ – să ajungă la cât mai mulţi bucureşteni, acesta va fi colantat pe linia de transport în comun 123. Astfel, mesajul educativ va putea fi văzut pe arterele principale din Bucureşti, timp de o lună de zile, începând cu prima zi a campaniei, care coincide cu Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului – 14 noiembrie”, susţin organizatorii.

Tot în prima zi a campaniei, fântâna arteziană din Piaţa Universităţii va fi colorată în albastru, iar în Piaţa Unirii va fi desenat cu cretă un cerc albastru – simbolul universal al diabetului care reprezintă uniunea, viaţa şi sănătatea, iar albastrul reflectă culoarea cerului care ne uneşte pe toţi în lupta împotriva diabetului.

De asemenea, pe parcursul celor două zile de campanie vor fi organizate şi o serie de activităţi dedicate importanţei practicării mişcării moderate în prevenţia şi controlul diabetului zaharat. Sub motto-ul ‘Sport pentru tine, mişcare pentru sănătatea ta’, reprezentanţii Clubului Sportiv Ritmica vor realiza vineri, începând cu ora 19,00, o serie de exerciţii de gimnastică în centrul comercial Afi Cotroceni, iar sâmbătă, de la acceaşi oră, membrii trupei de dans Fantastic Dance vor oferi bucureştenilor un spectacol de dans.

Pe lângă activităţile adresate publicului larg, în cadrul Campaniei Naţionale ‘Controlează-ţi Diabetul’, ediţia Bucureşti, va avea loc şi o manifestare ştiinţifică dedicată exclusiv profesioniştilor din sănătate. Este vorba despre Cursul Diabet, Sindrom metabolic şi alte boli legate de nutriţie (DIAMOND – Diabetes Metabolic Syndrome and Other Nutrition – related Diseases), organizat de Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice sâmbătă, 15 noiembrie, la Phoenicia Grand Hotel din Bucureşti.

Lansată în 2011, la Craiova, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, Campania Naţională ‘Controlează-ţi Diabetul’ a implicat, până în prezent, peste 2.000 de medici diabetologi şi din alte specialităţi, angajaţi în managementul diabetului zaharat, prin cursurile de diabet desfăşurate. Peste 7.300 de persoane şi-au testat glicemia şi hemoglobina glicată în cadrul celor şase ediţii ale campaniei organizate până în prezent.

Potrivit datelor oficiale, la fiecare şase secunde, în lume, o persoană îşi pierde viaţa din cauza diabetului zaharat şi a complicaţiilor asociate, potrivit Federaţiei Internaţionale de Diabet (IDF – International Diabetes Federation). Numai în 2013, afecţiunea a cauzat decesul a 5,1 milioane de persoane, susţin experţii IDF în cea de-a VI-a ediţie a Atlasului de Diabet.

În ceea ce priveşte România, aproximativ două milioane de persoane trăiesc cu diabet zaharat, iar numărul celor cu prediabet depăşeşte cifra de trei milioane.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Ana Bodea vrea un copil cu Valentin Butnaru: „Nu m-a cerut încă, dar îmi doresc!“
Fanatik.ro
Băutura consumată de mulți înainte de culcare pentru că induce somnul, însă medicii nu o recomandă. Ce efecte negative are Greșeala
Capital.ro
Elena Udrea iese din închisoare?! E nevinovată: A avut dreptate
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Ai planuri pentru această vară? ANM anunță cum va fi vremea în iunie
Adevarul
Indignare mondială după atacul israelian de la Rafah. Premierul cataloghează atacul drept o „greșeală tragică”
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Veste mare pentru românii care merg la mare. Se deschide noua autostradă
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
wowbiz.ro
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”
Cancan.ro
Cine este și cu ce se ocupă soția lui Radu Mazăre, de fapt. Roxana e însărcinată în 4 luni!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Vara anului 2024 va fi una dintre cele mai călduroase veri din istorie, anunță Organizația Meteorologică Mondială
Capital.ro
Interdicția care se aplică în toată România. E interzis să le faci asta vecinilor
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
substantial.ro
Sotul uita telefonul acasă și descoperă un joc periculos între soție și amantă: Mesajele care au declanșat scandalul
MediaFlux
IMPOZITE mai mari pentru pensie. Seniorii care vor primi BANI mai puțini
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'