Geoană, chemat la ordine de Biroul Permanent al PSD. Vezi ce sancţiuni riscă

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a fost chemat la ordine de conducerea PSD şi riscă o nouă suspendare, după cea de la sfârşitul anului trecut.

RomaniaTV.net
07 nov. 2011, 09:15
Geoană, chemat la ordine de Biroul Permanent al PSD. Vezi ce sancţiuni riscă

Biroul Naţional Permanent al PSD l-a convocat pe Mircea Geoană la şedinţa sa de luni, pentru a da explicaţii cu privire la atacurile lansate în ultima vreme la adresa unor lideri ai partidului, dar şi cu privire la vizita efectuată săptămâna trecută în SUA, când s-a erijat în lider al opoziţiei din România.

În ultima vreme Mircea Geoană pare şi-a pus în cap aproape toată lumea din PSD, însă nu are motive să se teamă pentru scaunul său de preşedinte al senatului, funcţia de al doilea om în stat fiind prea importantă pentru cei de la PSD.

Mircea Geoană va trebui să dea cu subsemnatul şi pentru propunerea lansată pentru organizarea unei competiţii în interiorul PSD pentru desemnarea unui candidat la alegerile prezidenţiale. Asta cu toate că în cadrul USL s-a stabilit că pentru funcţia de preşedinte va candida preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Surse din cadrul PSD susţin însă că Geoană ar putea să nu se prezinte la Biroul Permanent, deoarece nu a primit invitaţie oficială în acest sens.

Mai mulţi senatori PSD, în frunte cu Miron Mitrea, au cerut schimbarea lui Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, însă conducerea partidului nu agreează această variantă pentru că funcţia este prea importantă.

Astfel, Mircea Geoană s-ar putea alege cu o nouă sancţiune de tipul celei primite în decembrie 2010, când a fost suspendat 6 luni din partid şi nu a mai avut voie să facă declaraţii în numele PSD.