Mircea Geoană, prima reacţie după ce numele său a apărut în dosarul lui Marian Vanghelie

Mircea Geoană a luat poziţie, vineri seară, după ce numele său a apărut în dosarul procurorilor DNA privind infracţiuni de corupţie săvârşite de Marian Vanghelie, ţinând să demonteze asocierea dintre banii negri pe care i-ar fi primit primarul Sectorului 5 şi campania a electorală din 2009, când a candidat pentru funcţia de preşedinte al României.
Romania TV
13 mart. 2015, 19:56
Mircea Geoană, prima reacţie după ce numele său a apărut în dosarul lui Marian Vanghelie

O parte din şpaga primită de Marian Vanghelie de la omul de afaceri Dumitru Marin a fost utilizată pentru renovarea sediului de campanie al candidatului PSD la alegerile prezidențiale din anul 2009, Mircea Geoană, precum și a sediului PSD sector 5 București, susţin procurorii DNA în referatul întocmit în dosarul lui Marian Vanghelie.

„Referitor‎ la informațiile apărute în stenograme în ultimele ore, cred că s-a făcut o confuzie. Sediul de campanie al candidatului PSD la alegerile prezidențiale din 2009 a fost sediul central al partidului din Șos. Kiseleff, nr. 10. Sediile organizațiilor PSD din sectoarele municipiului București se află în directa organizare a respectivelor organizații, nu a partidului la nivel național”, a spus Mircea Geoană, într-u comunicat.

Informația apare în referatul prin care DNA solicită judecătorilor arestarea preventivă a primarului sectorului 5, Marian Vanghelie.

„Un alt mod de plată al «comisionului» de către suspectul Dumitru Marin l-a constituit încheierea și plata unor contracte de publicitate în favoarea unor televiziuni indicate de către inculpatul Vanghelie Marian-Daniel. Aceste televiziuni ar fi B1 TV şi OTV.

Citeşte şi: STENOGRAME în dosarul lui Vanghelie. Primarul se lăuda că ţine legătura cu Iohannis prin Rareş Bogdan

Totodată, alte modalităţi, adiacente, prin care Dumitru Marin a achitat „comisionul” solicitat de către Vanghelie Marian-Daniel a fost şi efectuarea ori plata de lucrări de renovare şi amenajare a altor spaţii, între care sediul de campanie al candidatului Partidului Social-Democrat la alegerile prezidenţiale din anul 2009( n.r.: Mircea Geoana), sediul Partidului Social-Democrat Cotroceni (un imobil situat pe strada Obedenaru, proprietate CALEX BUSINESS GRUP S.R.L.), sediul Partidului Social-Democrat Bucureşti Sector 5, birouri din cadrul Primăriei Sectorului 5 Bucureşti”, se arată în referatul DNA.

În plus, alţi bani din mită mergeau pentru „strângerea, contra cost, de semnături necesare înregistrării unui candidat la alegerile europarlamentare din anul 2014; suportarea cheltuielilor făcute de inculpatul Vanghelie Marian-Daniel la anumite restaurate; sponsorizarea de către societățile controlate de acesta a unor manifestări organizate de Primăria sectorului 5 (cum sunt petrecerile de revelion)„, se mai precizează în comunicat.

Marian Vanghelie este acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani, în legătură cu acordarea unor contracte de lucrări publice unor firme controlate de omul de afaceri de Dumitru Marin, valoarea totală a acestor contracte fiind de 2 miliarde lei.

Citeşte şi: Marian Vanghelie află astăzi dacă va fi ARESTAT. Primarul Sectorului 5 a fost adus la ICCJ

În schimbul acordării acestor contracte, Vanghelie este acuzat că a perceput un „comision” de aproximativ 20% din valoarea lucrărilor.

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Cinci zodii cărora Dumnezeu le pune mâna-n cap după 20 iunie. Își schimbă viața, au parte de împăcări, iar norocul le surâde pe toate planurile
Capital.ro
Trebuie SĂ OPREŞTI și dacă ai verde la semafor. Legea uitată de toți șoferii
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Cornel Dinu șochează, după ce Țălnar i-a luat apartamentul: „Îmi fac testamentul. M-a nenorocit”
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
A fost dezlegat cel mai mare mister al omenirii. De ce trăim un anumit număr de ani
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Aparatul electrocasnic care te „rupe” la bani fără să-ți dai seama. Consumă într-un minut cât 300 de becuri simultan
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Capital.ro
Ţara dispare de pe hartă. Se fac planuri de INVAZIE: O necesitate ISTORICĂ
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
YouTuberul Fidias a câștigat un mandat în Parlamentul European la alegerile din Cipru
MediaFlux
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?