Medicamentul care învinge chelia a devenit realitate

În maximum cinci ani, companiile farmaceutice pot lansa pe piaţă un medicament care chiar va avea efect în lupta cu calviţia.

RomaniaTV.net
22 mart. 2012, 10:01
Medicamentul care învinge chelia a devenit realitate

Visul a zeci de milioane de bărbaţi poate deveni realitate. O descoperire recentă a cercetătorilor de la Universitatea Pennsylvania pare să facă lumină în ceea ce priveşte cauzele reale ale cheliilor.

Este vorba despre o proteină numită PDG2. Cercetările au demonstrat că în zonele de scalp, unde părul începe să se rărească, această proteină este prezentă în cantităţi de trei ori mai mari decât e normal.

Experimente ulterioare făcute pe oameni şi şoareci au arătat că PDG2 împiedică celulele care generează fire de păr să se maturizeze. Ca să impiedicăm apariţia calviţiei e suficient să neutralizăm acţiunea proteinei.

Deja există medicamente care neutralizează PDG2, dar ele au fost concepute împotriva astmei. Companiile farmaceutice caută acum cele mai bune soluţii ca să producă medicamente dedicate special scalpului, mai ales sub formă de unguente. Se apreciază că mai avem de aşteptat cel mult ciunci ani până când aemenea produse vor ajunge pe piaţă.