Sabin Orcan: De ce promovează Hotnews un fost ministru cu firmă urmărită penal?

Jurnalistul Sabin Orcan explică, într-o postare pe pagina sa de Facebook, legătura dintre fostul ministru delegat pentru IMM-uri Florin Jianu și Hotnews, dezvăluind că acționarii majoritari ai site-ului, soții Ioan Mărgărit Țimbolschi și Manuela Preoteasa, sunt acționari și la Euractiv, organizatorul mai multor evenimente finanțate din bani europeni, la care fostul demnitar este mai mereu invitat.

RomaniaTV.net
27 mai 2015, 15:11
Sabin Orcan: De ce promovează Hotnews un fost ministru cu firmă urmărită penal?

„De ce promovează Hotnews un fost ministru a cărui firmă e urmărită penal?”, se întreabă Sabin Orcan pe pagina sa de Facebook.

„Justițiarii de la Hotnews continuă să citeze, ca dintr-un adevărat guru, dintr-un fost ministru a cărui firmă e urmărită penal în celebrul dosar de spălare de bani Cosma-Păvăleanu. Personajul se numeşte Florin Jianu şi a făcut parte pentru câteva luni din Guvernul Ponta III. Dacă n-ați auzit până acum de el este pentru că n-a făcut nicio brânză în calitate de ministru delegat pentru IMM-uri. De când nu mai calcă prin Palatul Victoria, în schimb, împarte păreri în stânga și-n dreapta. De la începutul anului, Hotnews a publicat nu mai puțin de zece articole despre ce mai dă pe gură fostul ministru. În general, despre fonduri europene, despre taxe și impozite, despre amnistia fiscală, ba chiar și despre… lupta anticorupție”, scrie Orcan pe Facebook.

Totodată, jurnalistul aminteşte că Florin Jianu este un personaj controversat din cauza problemelor cu legea ale firmei al cărui patron a fost până anul trecut şi arată că nu este un reprezentant al mediului de afaceri, cum îl prezintă jurnaliștii de la Hotnews, ci „un membru de vază al famigliei politice din Slatina”.

Jianu este fiul unui fost ofițer de securitate, care la 30 de ani a devenit președintele Patronatelor Tinerilor Întreprinzători din România și a intrat în afaceri de milioane de euro cu fonduri europene. Mai mult, el este şi finul lui Darius Vâlcov.

„Întâi de toate, pentru că firma Advice Group Media SRL, pe care a deținu-o și condus-o până anul trecut, se află sub urmărire penală. E vorba despre dosarul celebrei rețele Cosma-Păvăleanu-Alexe din județul Prahova, cercetată pentru evaziune fiscal, spălare de bani și complicitate la spălare de bani. În fapt Advice Group Media SRL a efectuat două tranzacții în valoare totală de 722.734 lei către două societăți fantomă implicate, potrivit procurorilor, în operațiuni economice ilicite. Tranzacțiile au avut loc în perioada 2011-2012, când Jianu deținea calitatea de acționar și administrator”, scrie Orcan într-un articol pentru Reporter Virtual.