Doi medici din Slatina, anchetaţi pentru moartea unui băiat de nouă ani

Doi medici de la spitalul din Slatina au fost trimişi în judecată pentru uciderea din culpă a unui copil de 9 ani. Unul dintre medici a pus greşit diagnosticul băieţelului, iar celălalt este chirurgul care l-a operat.

RomaniaTV.net
28 mart. 2012, 15:03
Doi medici din Slatina, anchetaţi pentru moartea unui băiat de nouă ani

Copilul a venit la spital cu o fractură la mână însă a decedat la scurt timp, informează România TV.

Cei doi medici au fost anchetaţi de procurorii parchetului de pe lângă tribunalul Olt după ce părinţii băieţelului care a murit au depus plângere împotriva lor. La finalul anchetei procurorii au dispus trimiterea în judecată sub acuzaţia de ucidere din culpă.

Medicii Constantin Iancu şi Mircea Tuşciuc sunt acuzaţi de moartea băieţelului de nouă ani, care în luna mai a anului 2010 a ajuns la spital cu fractură deschisă la mâna stângă. Doctroul Constantin Iancu i-a fixat mâna în atele şi la internat, iar după trei zile l-a externat. Pe drum, mama copilului a observat că rana supurează şi s-a întors cu el la spital. A doua zi medicul Mircea Tuşciuc a hotărât să îi amputeze braţul, dar pentru că starea copilului era foarte gravă a chemat un elicopter pentru a-l transporta la un spital din Bucureşti. În elicopter copilul a murit.