Macovei, despre Frunzăverde: A pleca la opoziţie nu mi se pare dovadă de caracter

Eurodeputatul PDL Monica Macovei a afirmat că plecarea fostului lider PDL Sorin Frunzăverde la opoziţie i se pare nejustificată, menţionând că nu a înţeles motivele demisiei acestuia, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
03 apr. 2012, 08:37
Macovei, despre Frunzăverde: A pleca la opoziţie nu mi se pare dovadă de caracter

Monica Macovei a declarat, luni seară, la Cluj, că a fost surprinsă de decizia lui Sorin Frunzăverde de a demisiona din PDL.

Am fost surprinsă de decizia domnului Frunzăverde de a demisiona din PDL. Nu l-am cunoscut foarte bine, dar vreau să spun că a pleca dintr-un partid şi a fi independent mi se pare un lucru care poate fi justificat, dar a pleca la opoziţie mi se pare, moral, absolut de nejustificat. Nu am înţeles nici motivele pentru care a plecat, s-a referit la statul poliţienesc, la faptul că sunt ascultate telefoanele. Nu am înţeles motivele demisiei, îi sunt ascultate telefoanele de cineva de la PDL? A fost ceva ambiguu care pe mine nu m-a lămurit. A pleca la opoziţie nu mi se pare o dovadă de caracter„, a spus Macovei.

Întrebată, marţi, la Cluj-Napoca, dacă ia în considerare plecarea din PDL în actualul context, Macovei a răspuns negativ. „Astăzi nu. Nu ştiu ce se va întâmpla. Depinde ce se va întâmpla. Oricum, dacă plec, nu mă duc la USL, a spus Macovei.

Vicepreşedintele PDL a mai spus că nu este de acord cu organizarea unui congres extraordinar al PDL înaintea alegerilor locale. „Înainte de alegerile locale nici într-un caz. Să discutăm cu colegii„, a afirmat Monica Macovei.

În ceea ce priveşte decizia de excludere a lui Cristian Preda din PDL, Macovei a reiterat că va lupta în CNC pentru a nu fi confirmată excluderea şi a spus că aceasta i se pare „o măsură proastă”. „Cristi Preda nici nu era în ţară şi nici nu a fost ascultat. Era normal să stai de vorbă cu persoana respectivă„, a spus Macovei.

Eurodeputatul PDL a participat, luni seara, la Cluj-Napoca, la o conferinţă organizată de Asociaţia Tinerilor Greco-Catolici (ASTRU) Cluj.

Fostul lider PDL Sorin Frunzăverde a declarat, luni, că a demisionat de la şefia CJ Caraş-Severin, menţionând că demisia intră în vigoare pe 4 aprilie. Săptămâna trecută el anunţa că va candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin din partea USL, în calitate de membru PNL.