Victor Ponta, pe litoral. De ce a spus premierul că în Caraibe e mai IEFTIN decât la Mamaia VIDEO

Premierul Victor Ponta a mers, vineri, la Mamaia, unde s-a întâlnit cu reprezentanţii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc. Ponta a anunţat că ar putea fi introdus un impozit special pentru operatorii din turism şi a explicat de ce a spus că, în Caraibe, este mai ieftin decât la Mamaia. 

21 aug. 2015, 12:43
Victor Ponta, pe litoral. De ce a spus premierul că în Caraibe e mai IEFTIN decât la Mamaia VIDEO

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism l-a invitat, în urmă cu o săptămână, pe premierul Victor Ponta să petreacă gratuit o vacanţă la Mamaia, cu familia, pentru a testa serviciile şi pentru a studia tarifele.

Alin Burcea, şeful ANAT, îi propunea lui Ponta să introducă TVA 0 în turism dacă „tot e scump la Mamaia”, asta după ce premierul a spus că la Miami a fost mai ieftin decât în staţiunea românească.

Vineri, premierul a fost la Mamaia, unde s-a întâlnit cu operatorii din turism  şi a anunțat că ar putea fi introdus un impozit special pentru operatorii din turism, în acest sens urmând să fie depus un proiect de lege la Parlament.

„Un impozit specific pentru turism. S-a tot încercat introducerea sa. Un impozit specific care să însemne proceduri mult mai simple, controale mai puține și servicii mai bune pentru turiști. 

Proiectul care se va depune ca iniţiativă parlamentară, dacă respectă plafonul de 5 milioane de euro cifra de afaceri, dacă şi  duce la debirocratizare şi la taxe mai simplu de plătit, sigur că îl sprijinim.(…)

S-a propus aici și vom analiza această opțiune, de introducere a unui impozit specific pentru turism, pe cameră sau pe loc de cazare, plafonat până la o cifră de afaceri de cinci milioane de euro. Această decizie ar duce la debirocratizare, ar crește gradul de conformare la plata impozitelor și implicit colectarea, ar face mai simplu de plătit taxele și controale mai puține„, a precizat Ponta.

În ceea ce priveşte declaraţia sa că în Caraibe este mai ieftin ca la Mamaia, Victor Ponta a dat vina pe ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

„Aşa m-a informat ministrul de Finanţe, că el vine mai des în Mamaia„, a spus Ponta, în conferinţa de presă susţinută alături de Teodorovici.

 

CITEŞTE ŞI Victor Ponta, invitat să petreacă GRATUIT o vacanţă la Mamaia după ce a fost la Miami

Premierul Victor Ponta a declarat, la revenirea din concediu, că acolo unde a mers el în vacanţă „este un pic mai ieftin decât la Mamaia” şi a susţinut că de câte ori pleacă în străinătate apar fotografii şi că nu îl surprinde apariţia lor şi de această dată.

Unde am mers eu în vacanţă e un pic mai ieftin decât la Mamaia. (…) Evident că, după 2013, când am fost în vacanţă cu copiii şi domnul Băsescu şi doamna Udrea s-au găsit să mă critice zi de zi cât eram în vacanţă, evident că am discutat cu Daciana … ce facem?… am zis: hai să mergem cu familia, hai să ne trăim viaţa ca nişte oameni care … asta e, cu firme pe după noi care să ne facă poze … am luat decizia, mi-am asumat răspunderea”, a mai spus el.

Ponta a menţionat că pentru el şi pentru familia sa „poate ar fi un lucru bun şi în vacanţa asta să nu fiu prim-ministru, nu se mai cheltuiau atâţia bani cu supravegherea mea prin diverse ţări”.

Întrebat cine l-ar fi supravegheat, Ponta a răspuns: „Nu ştiu, o agenţie privată de acolo din America (…), un site din România a plătit nişte oameni acolo care au stat după noi. (..) E dreptul lor să facă acest lucru, aşa cum e dreptul meu de a merge în vacanţă cu familia”.