Craiova: Donatorii de sânge au luat cu asalt Centrul de Transfuzii înainte de Paşte VIDEO

Dacă Iisus Hristos şi-a dat sângele pentru a salva omenirea de păcate, unii dintre români şi-l dau pentru a-şi putea cumpăra cele necesare pentru masa de Paşte.

RomaniaTV.net
11 apr. 2012, 14:09
Craiova: Donatorii de sânge au luat cu asalt Centrul de Transfuzii înainte de Paşte VIDEO

Centrul de Transfuzii din Craiova a fost plin de donatori în zilele premergătoare Paştelui. În lipsă de bani, pentru mulţi aceasta este singura soluţie pentru a avea ceva ceva pe masă de sărbători. Ei folosesc bonurile de masă pe care le primesc pentru a cumpăra strictul necesar pentru Paşte, pentru că suma e mică şi greu de împărţit.

Unii chiar şi-au făcut calculul pentru ca donarea din luna aprilie să pice în preajma Paştelui. Cei care vin să doneze nu numai că fac rost de bani pentru cumpărături, dar îşi şi reîmprospătează sângele.

„E bine de sărbatori să ne întinerim puţin celulele sanguine şi donarea face bine sănătăţii”, spune medicul Corina Tomescu, de la Centrul de Transfuzii sangvine din Craiova.

Pentru sângele donat, oamenii primesc şase bonuri valorice în valoare de 9 lei fiecare, primesc o zi liberă în ziua donării şi o reducere de 50 la sută la transportul în comun.

În ultima săptămână, peste o sută de persoane au venit zilnic să doneze sânge la Centrul de Transfuzii din Craiova, faţă de 60, cât este media zilnică într-o perioadă obişnuită.