Petre Roman a fost la un pas de a fi asasinat

Petre Roman a fost la un pas să fie asasinat la începutul anului 1991, a declarat fosta lui soţie, Mioara Roman.

RomaniaTV.net
23 apr. 2012, 06:43
Petre Roman a fost la un pas de a fi asasinat

Ea a mărturisit în exclusivitate la România TV că numirea lui Petre Roman în funcţia de premier a expus familia la riscuri foarte mari. „A existat o tentativă de asasinat la începutul anilor ’90”, a povestit Mioara Roman. Viaţa fostului prim-ministru a fost ameninţată la începutul anului 1991.

„Acuma lucrurile sunt aşezate, dar atunci a fost şi o încercare de asasinat (…) Cine era capul răutăţilor schimbării regimului din România? Petre Roman. S-a încercat un asasinat, după Strasbourg”, a dezvăluit Mioara Roman, care era atunci soţia premierului Petre Roman.

Mioara Roman a mai dezvăluit, la România TV, motivele pentru care soţia preşedintelui Ion Iliescu a apărut foarte puţin în public. „A fost o opţiune justificată pentru că venea totuşi după Elena Ceauşescu”, a povestit Mioara Roman.

De asocierea cu Elena Ceauşescu nu a scăpat nici Mioara Roman. Acesta este motivul pentru care relaţia ei cu preşedintele Ion Iliescu a fost una tensionată. „Domnul Iliescu, cu mine, nu s-a purtat frumos, pentru că m-a confundat cu Elena Ceauşescu. Eu pentru el am un mare respect. Dacă nu era el era un mare război civil în România”, a explicat Mioara Roman.

 

Fosta soţie a lui Petre Roman a făcut dezvăluiri şi despre mineriade. „Am înţeles că în România s-a întâmplat ceva care n-a plăcut. Deasupra tuturor sunt aceia doi mari. N-a ieşit ce se aştepta. Nu Iliescu a fost cel care a stat în spatele dării jos a Guvernului. Dimpotrivă (…) Sistemul vechi (…)  Nu există conducători. Există diverşi oameni… De exemplu, Alexandru Bârlădeanu, Marţian …”, a mai spus Mioara Roman.

Apoi a povestit cum au stat lucrurile: „Primul ministru al Republicii Moldova l-a sunat vineri pe primul ministru român (Petre Roman, n. r.). Voia să-l anunţe că Radio Moscova a dat semnal că va cădea Guvernul României, care a căzut miercurea următoare.