Dacian Cioloş, întâlnire la Guvern cu premierul interimar Sorin Cîmpeanu

Primul-ministru desemnat Dacian Cioloş a mers la Guvern, după nominalizarea făcută de Klaus Iohannis, unde s-a întâlnit cu premierul interimar Sorin Cîmpeanu.

10 nov. 2015, 15:44
Dacian Cioloş, întâlnire la Guvern cu premierul interimar Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu şi Dacian Cioloș s-au întâlnit marţi seara la Guvern. „Evident că o să-i propun un spațiu la nivelul Guvernului pentru a-și putea prelua atribuțiile de premier desemnat„, a precizat el.

Cîmpeanu a adăugat că desemnarea lui Dacian Cioloș ca premier de către președintele Klaus Iohannis reprezintă o alegere foarte bună „Este o alegere foarte bună. Sunt convins că este o personalitate apreciată la nivelul întregii societăți românești. Am avut onoarea și plăcerea să colaborez cu domnia sa și este o persoană, categoric, cu certe competențe care îl recomandă pentru această poziție„, a afirmat prim-ministrul interimar.

Cîmpeanu despre Cioloş: „O persoană cu certe competenţe care îl recomandă pentru această poziţie”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că îl desemnează pentru funcția de premier pe Dacian Cioloș.

„Îl desemnez pentru funcția de prim-ministru al României pe dl Dacian Cioloș”, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că soluția pentru această perioadă este un guvern tehnocrat.

„După părerea mea, în această etapă, pentru a rezolva problema guvernării și a avea garanția că vom avea o îmbunătățire netă a clasei politice, este nevoie de un prim-ministru independent sau tehnocrat, o persoană curată, care să nu fi fost implicat în niciun fel de scandal, o persoană integră, care a dovedit practic că știe să gestioneze sisteme și situații complicate. Este nevoie să fie promovați miniștri care să fie performanți, care au dovedit această performanță și asupra cărora nu planează niciun dubiu”, a arătat Iohannis.

DACIAN CIOLOŞ este premierul desemnat. Iohannis: „E nevoie de un prim-ministru TEHNOCRAT” LIVE VIDEO

Dacian Cioloș e al doilea premier al României în doar o săptămână, după ceîn urmă cu o săptămână Victor Ponta și-a dat demisia, iar Sorin Câmpeanu a fost numit premier interimar.