Alina Gorghiu: Guvernul de la Chişinău să facă tot posibilul pentru detensionarea situaţiei şi să evite haosul

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, pentru AGERPRES că Executivul de la Chișinău trebuie să facă tot posibilul pentru detensionarea situației din țară, punctând că trebuie evitat haosul, stabilitatea Republicii Moldova fiind importantă pentru români.

21 ian. 2016, 12:56
Alina Gorghiu: Guvernul de la Chişinău să facă tot posibilul pentru detensionarea situaţiei şi să evite haosul

„Republica Moldova trebuie să rămână pe calea stabilității și să evite alunecarea spre haos. Este foarte important ca orice divergențe să se rezolve în cadrul dialogului politic putere — opoziție. Trebuie făcute eforturi pentru reluarea acestui dialog. Guvernul nou instalat trebuie să facă tot posibilul pentru detensionarea situației”, a afirmat Alina Gorghiu.

Ea a subliniat că protestele de stradă sunt legitime atâta vreme cât sunt pașnice, subliniind că orice violență le decredibilizează și le delegitimează, scrie Agerpres.

„Stabilitatea Republicii Moldova este foarte importantă pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului. Este nevoie de liniște la granițele României și la granițele UE„, a spus Gorghiu.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre învestirea noului Guvern de la Chişinău: Un pas în depăşirea crizei politice din Moldova

Președintele Klaus Iohannis a afirmt, joi, că învestirea noului Guvern în Republica Moldova reprezintă un pas important în depășirea crizei politice de aici, punctând că stabilitatea acestei țări este importantă pentru România și UE. În opinia sa, noul Guvern de la Chișinău are foarte mult de lucru în perioada următoare, reforme importante fiind necesar să fie demarate și realizate.

Citeşte şi: VIOLENŢE la Chişinău după învestirea noului Guvern. Protestatarii au luat cu asalt Parlamentul. Cel puţin 10 răniţi

Parlamentul Republicii Moldova a aprobat, miercuri, programul de activitate al Guvernului și lista Cabinetului de miniștri în frunte cu premierul Pavel Filip.

Miercuri seară, mii de persoane au protestat în fața clădirii Parlamentului de la Chișinău, în urma învestirii Guvernului condus de Pavel Filip.