Spaniolii împânzesc Bucureştiul. Vezi cum îşi petrec timpul înaintea finalei Europa League VIDEO

Numărul suporterilor spanioli din Bucureşti creşte de la o oră la alta. În centrul Capitalei se aude din ce în ce mai des limba spaniolă, iar purtătorii de tricouri cu însemnele cluburilor Atletico Madrid şi Athletic Bilbao devin tot mai numeroşi.

RomaniaTV.net
08 mai 2012, 14:08

170 de avioane sunt aşteptate să aducă la Bucureşti suporteri ai celor două finaliste ale Europa League. Astfel, capitala României va fi, cel puţin până miercuri seară, după încheierea marelui meci, o mică Spanie, aproximativ 30.000 de fani ai celor două echipe urmând să ajungă la Bucureşti pentru meciul dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao.

Microbiştii spanioli au început să vină la Bucureşti încă de luni, dar de marţi au început să împânzească străzile din centrul oraşului. unii dintre ei au vrut să profite de faptul că au ajuns în Bucureşti cu o zi înaintea finalei şi au optat pentru un tur al Bucureştiului în autobuzele descoperite.

Cum până la ora marelui meci mai este destul, atmosfera este una destul de relaxată, atât fanii celor de la Madrid, cât şi cei din Bilbao mulţumindu-se să se întreacă în cântece şi să viziteze oraşul.

Prin Bucureşti s-au plimbat, marţi, şi fotbaliştii de la Atletico Madrid. Ei au refuzat să discute cu presa, dar a făcut-o Pedro Pablo, delegatul clubului. Aflat pentru prima oară în România, el s-a declarat încântat de Bucureşti: „Îmi place foarte mult totul. Clima e foarte asemănătoare cu cea din Spania, vremea e asemănătoare cu cea din Spania şi oamenii seamănă cu spaniolii. Sunt foarte încântat”.

Dacă deocamdată atmosfera este una de sărbătoare, iar microbiştii veniţi în România pot să stea foarte bine unii aproape de ceilalţi pe terasele din centrul vechi, odată cu apropierea meciului creşte şi riscul apariţiei unor evenimente mai puţin plăcute. Tocmai de aceea, fanii sunt atent supravegheaţi de reprezentanţii forţelor de ordine.