De ce NU E BINE să mâncăm fructe imediat după masă

Energia este baza vietii. Cand ne trezim dimineata suntem odihniti si in cea mai buna forma energetica. Pe ce vom consuma aceasta energie? Pe un mic dejun copios ? Mai ales pe micile dejunuri traditionale : oua, branza, sunca, paine, rosii, ceai, lapte, dulceata, conserve, in combinatii nefericite. Energia nu poate fi furnizata decat dupa ce mancarea este absorbita de intestine. Daca vom inlocui acest amalgam de alimente cu fructe, energia ne va ajunge in corp instantaneu – in loc sa asteptam ore, iar starea de somnolenta ce urmeaza micului dejun bogat traditional dispare.
Alina Costache
22 mart. 2016, 12:59
De ce NU E BINE să mâncăm fructe imediat după masă
Fructul este cel mai important aliment datator de viata si energie pe care il putem consuma, din cate exista.
 
• Fructele contin “zahar” sub forma fructozei, care se transforma in glicogen, care inseamna energie disponibila rapid ;
 
• Fructele se mananca doar pe stomacul gol – dimineata sau seara la 2-3 ore dupa cina; totusi este recomandat sa nu se consume portocale inainte de culcare, vitamina C avand un efect de stimulare.
 
• Fructele nu se combina cu lipide, cu proteine sau cu legume; cand sunt combinate cu alte alimente, vor ramane prizoniere in stomac, producand chiar si alcool, toata digestia fiind perturbata. Imediat cum vin in contact cu mancarea din stomac si cu sucurile digestive, intreaga masa de alimente incepe sa se “strice”. Orice proteina va putrezi, orice carbohidrat va fermenta. Totul devine acid.
 
Dupa ce am mancat orice altceva in afara de fructe, trebuie sa avem in vedere timpul de digestie al fiecarui aliment pana cand le vom putea consuma si pe acestea, dar vom lasa sa treaca cel putin o ora. De aceea este gresit sa incheiem masa cu fructe!
 
• Se recomanda consumarea fructului impreuna cu coaja lui, in care se afla cea mai mare cantitate de celuloza, care ajuta tranzitul intestinal, coaja fructelor limiteaza puterea lor glicemica.
 
Toxinele din proteinele de origine animala nu se gasesc in fructe. Daca scopul nostru este acela de a ne curata organismul de toxine, calea cea mai eficienta este de a consuma cat mai multe fructe, pentru ca acestea curata, nu naclaiesc corpul.
 
Mancatul fructelor pe stomacul gol accelereaza pierderea greutatii inutile. Caloriile de inalta calitate care se gasesc in fructe nu vor crea probleme de greutate corpului
 
Tot ceea ce intra in stomac trebuie sa fie descompus, transformat in glucoza, fructoza, glicerina, aminoacizi si acizi grasi. Acestia sunt nutrientii din alimente folositi de organism.
 
Fructele reprezinta singurul aliment cu aceasta compozitie perfecta de nutrienti si inseamna mai ales glucoza in organism, iar creierul functioneaza cu glucoza, au cel mai mare continut de apa : 80-90%. In plus, ele sunt pline de vitamine, minerale, carbohidrati, aminoacizi, acizi grasi, nicio energie nu este cheltuita la digestia lor, ba chiar furnizeaza energie corpului.
 
Alte mancaruri , chiar daca sunt corect combinate, se digera in timp de ½ – 4 ore, cu o mare cheltuiala de energie. Fructele nu sunt digerate in stomac, ci sunt doar predigerate. Ele trec prin stomac timp de 20-30 min. (bananele, curmalele si fructele uscate la soare stau cam o ora).
 
Energia economisita astfel este folosita imediat de organism pentru curatarea tesuturilor de toxine, importanta lor constand in continutul valoros de “combustibil”. Fara combustibil organismul nu poate functiona. Conditia este ca fructele sa fie corect consumate.
 
Fructele sau sucul lor se pot consuma numai proaspete, fierte sau coapte nu mai furnizeaza nici substante nutritive, nici apa necesara curatarii, devin acide si forteaza corpul sa le anuleze aciditatea cu cheltuiala de energie si elemente alcaline.

DailyBusiness
Nicușor Dan: Voi participa la orice dezbatere cu George Simion
Spynews
Oksana Ionașcu, mesaj subtil pentru Cezar Ionașcu?!: ”Să fii în viața mea este un privilegiu” | VIDEO
Bzi.ro
Câți ani are Ilinca, soția lui George Simion: Nimeni nu se aștepta la asta!
Fanatik.ro
Cum au votat bogații României în turul I al alegerilor prezidențiale. Rezultatele înregistrate în zona de lux a Capitalei
Capital.ro
Doliu în presa din România. A murit un mare jurnalist. Dumnezeu să-l ierte!
Playtech.ro
Amendă de 1.500 de lei pentru românii care plantează pomi în dreptul casei. Când nu eşti sancţionat?
DailyBusiness
PNL a decis să îl susțină pe Nicușor Dan în turul doi al alegerilor prezidențiale
Adevarul
Când și cum a fost racolată jucătoarea de tenis Alexandra Iordache de mafia pariurilor. Fostul său antrenor a dat totul în vileag
wowbiz.ro
BREAKING! Fostul atacant al „Generației de Aur”, internat în stare critică, după ce a suferit un infarct! Va fi operat de urgență
Spynews
Alertă ANM! Cum ne va afecta furtuna electrică, fenomenul care durează două săptămâni în România! Declarații de ultimă oră
Spynews
Dan Alexa și soția lui divorțează! De ce s-a despărțit concurentul Asia Express de partenera lui, Andrada
Evz.ro
Serialul-fenomen care a schimbat lumea. Netflix a anunțat data lansării ultimului sezon. Video
Ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
kanald.ro
Ultima oră! Jean Vlădoiu a făcut infarct! În ce stare se află fostul jucător de la Dinamo și Steaua
Cancan.ro
Noi DETALII în cazul Mariei, tânăra de 20 de ani găsită în stare gravă după o petrecere cu șeicii din Dubai: 'Șchiopăta, iar un paznic era în spatele ei' 😲
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
El va fi președintele României! Avem rezultatele. Cine va câştiga finala pentru Cotroceni
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
Doi români plâng moartea fiului lor. Tânărul de 20 de ani a fost ucis cu sânge rece, pe o stradă din Italia: "De ce l-au omorât pe el? Fiul meu nu se va mai întoarce"
Când se măresc alocațiile copiilor. Ce trebuie să știe toți părinții
MediaFlux
Alegerile din 4 mai, contestate la CCR. Judecătorii decid dacă anulează turul întâi din nou
Shtiu.ro
Ce se întâmplă dacă vreunul dintre candidați moare până la turul al II-lea? Cine ajunge președinte?
Puterea.ro
Alegerile în aer: contestația-bombă care aruncă România într-o criză democratică