Fiind ziua unei angajate a primăriei, Veronica Bîrlea, localnicii au fost luaţi de val, spune viceprimarul comunei Sălaşu de Sus. Imaginile au fost publicate ulterior pe internet, iar oamenii care s-au filmat în timp ce petreceau, unii dintre ei erau dezbrăcaţi până la brâu, chiuind şi lăudându-se că îşi trăiesc viaţa. „Doamne, iartă-mă, că-i post. Amin, doamne”, se aud vocile lor pe fundalul sonor al muzicii de petrecere, potrivit Adevarul.
Virgil Haitău, viceprimarul comunei Sălaşul de Sus, a oferit o explicaţie halucinantă chefului făcut de angajaţii primăriei în monumentul istoric. „Un grup de cetăţeni din comuna Sălaşu de Sus au fondat un grup de colindători, prin care voiau să promoveze tradiţia populară, ceva specific în zonă. Apoi au făcut şi o echipă de dansuri. Ei fac repetiţii la dansuri, să avem şi noi o tradiţie culturală, căci avem cetatea, iar când vine cineva în zonă să avem ce să îi prezentăm. Fiind ziua doamnei Bîrlea, care este angajată la cetate, zice, hai să facem un dans pe scena de la cetate, să vedem cum ne iese în aer liber, şi au făcut acolo un grătar. Am fost şi eu invitat, dar am avut un incendiu şi am stat până noaptea, pe la unu, la incendiu. Cred că omul care a postat imaginile în care şi-a dat haina jos s-a încălzit de la nişte ţuică”, declară el.
El a spus că va avea o sedinţă cu angajaţii primăriei. „O să le spun că dacă vor să ne promovăm imaginea să o facem într-un mod frumos, nu cu manele şi cu bustul gol”, mărturiseşte el.
Mircea Călin Brânduşa, şeful Direcţiei Judeţene de Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional Hunedoara, a declarat că nu ştia despre cheful de pomină din monumentul istoric. „Am putea lua măsuri, dar prima dată trebuie să ne semnaleze autorităţile locale sau, mă rog, cine îi depistează”, susţine Brânduşa.