SCANDAL şi protest „Furatul ucide” la procesul lui Năstase VIDEO

Şedinţă neobişnuită miercuri, în cazul lui Adrian Năstase. Avocaţii şi judecătorii au avut discuţii tensionate, mai mulţi tineri au venit să protesteze împotriva lui Năstase, iar procesul s-a amânat, deşi acuzaţiile se prescriu luna viitoare, informează România TV.
Romania TV
23 mai 2012, 08:37
SCANDAL şi protest

Debut cu scandal în procesul lui Adrian Năstase de la ÎCCJ, unde s-a judecat miercuri un nou termen al recursului în dosarul „Trofeul Calităţii”.

Avocatul lui Năstase a cerut ca instanţa să sesizeze CSM faţă de comentariile făcute de un om politic la o emisiune TV. „Dacă CSM s-a sesizat pe baza declaraţiilor clientului meu, Adrian Năstase, atunci există posibilitatea ca şi judecătorii să facă acest lucru la CSM pentru a pune în discuţie presiunile  unor oameni politici în acest proces„, a declarat avocatul Ion Cazacu.

Potrivit avocatului, în cadrul unei emisiuni televizate, Monica Macovei a făcut presiuni evidente la adresa completului de judecată de la ICCJ. „În acea emisune, se fac referiri la cauzele în care judecătorii au intrat în judecată şi se fac referiri chiar la deontologia lor„, a adăugat Cazacu.

Preşedinta completului i-a explicat însă avocatului că nu va acorda mai mult de 5 minute pentru revista presei şi că „niciodată nu s-a simţit presionată de declaraţiile făcute de oamenii politici”.

Pe de altă parte, completul a decis secretizarea şedinţei pe perioada în care s-au citit notele din ţedinţă în care s-a judecat recuzarea procurorului DNA.

Procesul a fost amânat însă pentru data de 30 mai. Instanţa a motivat amânarea prin faptul că urmează să fie audiaţi inculpaţii, iar de la termenul de miercuri au lipsit Irina Jianu şi Diana Gasparovici, astfel că nu se putea purcede la audierea inculpaţilor în lipsa celor două.

În tot acest timp, în faţa clădirii ICCJ, un grup de reprezentanţi ai Mişcării Noua Republică, conduşi de Mihail Neamţu, s-a instalat cu bannere pe care scria „Furatul ucide”.

Neamţu a spus că a venit într-o acţiune de supraveghere cetăţenească privind independenţa justiţiei.

Am venit astăzi pentru a vedea dacă judecătorii sunt supuşi unor presiuni politice, căci au fost declaraţii făcute de reprezentanţi ai Guvernului care sugerau că CSM trebuie să se schimbe şi că discursul independent al judecătorilor trebuie să se schimbe. Inculpatul Adrian Năstase trebuie judecat fără nicio presiune politică şi, din păcate, aceste presiuni politice se simt din ce în ce mai mult după schimbările din ultimele săptămâni„, a declarat Neamţu.

Spynews
Acces Direct. Momente cumplite pentru familia Raisei, fetița de doi ani din Dolj. Va fi înmormântată mâine, de Ziua Copilului. Cine a lipsit de la priveghi
Bzi.ro
Cabral și-a găsit nevasta cu doi bărbați! „Deci, nu te mai suport!”
Fanatik.ro
Stațiunea din România care a renăscut din ruine. Are astăzi plaja cu cel mai fin nisip de pe litoral, iar turiștii din toate colțurile țării se vor bate pe rezervări
Capital.ro
Decizia finală pentru toți cei cu TELEFOANE mobile. Ordinul UE devine obligație în România
Playtech.ro
Simona Halep s-a făcut de RÂS! Și-ar da toată AVEREA ca să dispară aceste poze rușinoase
DailyBusiness
Amenzi uriașe pentru firmele care nu respectă legea! Se produc schimbări majore!
Adevarul
Românul care a înfruntat moartea, fugind din țară în anii '80: „M-am întors din SUA după 20 de ani, fără să stau pe gânduri” VIDEO
Spynews
Știrile Antena Stars. Frații Tate rămân sub control judiciar. Milionarii britanici nu au voie să părăsească țara
Spynews
Știrile Antena Stars. Ramona Olaru s-a săturat de iubiții cu bani, dar nu și bogați sufletește! Cum își testează pretendenții încă de la primele întâlniri: „Contează pentru mine...”
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
wowbiz.ro
Imagini sfâșietoare de la priveghiul Biancăi! Momentul în care soțul ei izbucnește în plâns
Cancan.ro
Palatul Kensington, anunț de ultimă oră despre Kate Middleton. Scenariul de care se temeau cu toții
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Mărturisirile cutremurătoare făcute de nepotul celor doi bătrâni din Iași, cărora le-a ars casa! „Au ieșit în picioarele goale”. Soția bărbatului a ajuns la spital după incendiu
Capital.ro
Regulă în România pentru toți șoferii care fac ITP. Legea pe care scrie suspendare plăcuțe și talon
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu doar înfățișarea, ci și modul de viață
stirilekanald.ro
Raisa, ucisă de vărul ei! Băiatul a recunoscut ce i-a făcut! Detalii șocante
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
Răsturnare de situație privind creșterea plafonului de impozitare a pensiilor. Ce se întâmplă de la 1 septembrie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'