ATENTAT la NISA: Autorul atacului fusese condamnat la 6 luni de închisoare

Şoferul de camion de origine tunisiană, care a făcut carnagiu pe Promenade des Anglais, joi seara, în timpul ceremoniilor legate de Ziua Naţională a Franţei, fusese condamnat la 6 luni de închisoare în luna martie.

RomaniaTV.net
17 iul. 2016, 13:42
ATENTAT la NISA: Autorul atacului fusese condamnat la 6 luni de închisoare

Autorul măcelului fusese condamnat în martie, la 6 luni de închisoare cu suspedare. În vârstă de 31 de ani, născut în Tunisia şi având domiciliul la Nisa, fusese condamnat „o singură dată”, la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru că avusese o altercaţie într-un accident de circulaţie. El nu a făcut nico zi de închisoare, a declarat Ministrul Justiţiei, Jean-Jacques Urvoas, într-un communicat de presă. Ministrul a mai precizat că bărbatul nu a fost pus nici sub control judiciar după data de 24 martie 2016.

Citeşte şi ATENTAT la NISA. Statul Islamic a revendicat atacul terorist

Autorul atentatului a tras „de mai multe ori în trei poliţişti” după ce a intrat cu camionul în mulţimea care se plimba, lovind mai multe persoane, a precizat Procurorul Republicii, Francois Molins. Poliţiştii au reacţionat şi au urmărit camionul
 Les policiers „ont répliqué et poursuivi le camion qui a réussi à rouler encore sur près de 300 mètres” avant que l’auteur de l’attentat soit abattu par les forces de l’ordre, a-t-il ajouté devant la presse à Nice.