VIRUSUL ZIKA. Primul bebeluş născut cu microcefalie asociată Zika din Canada

O femeie purtătoare a virusului Zika a dat naștere primului bebeluș din Canada afectat de microcefalie asociată acestei boli transmisă mai ales de țânțari, au informat vineri surse medicale citate de AFP.

12 aug. 2016, 18:20
VIRUSUL ZIKA. Primul bebeluş născut cu microcefalie asociată Zika din Canada

Până în prezent, 205 cazuri de Zika au fost recensate în Canada, între care 13 femei însărcinate, a declarat Maryse Durette, purtătoare de cuvânt a Agenției Canadiene pentru Sănătate Publică.

Citeşte şi Primul bebeluş din Europa cu microcefalie provocată de virusul Zika s-a născut în Spania

Unul dintre cei doi bebeluși purtători ai virusului — contractat de mame în timpul călătoriei într-una din țările afectate de această boală — s-a născut cu „anomalii congenitale neurologice grave”, a declarat sursa. Al doilea bebeluș pare să fie sănătos.

Potrivit bilanțului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Canada este a 15-a țară unde se naște un bebeluș afectat de o malformație congenitală neurologică asociată Zika.

Agenția Canadiană pentru Sănătate Publică a subliniat că alte două femei au contractat virusul prin raporturi sexuale și că nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de această infecție cu virusul Zika.

Citeşte şi Al treilea caz de infectare cu virus Zika, confirmat la un român care a călătorit în Republica Dominicană