Victor Ponta: Videanu e cel mai mare infractor. Videanu: Ponta să se uite în oglindă

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri seară, la Ploieşti, că cea mai gravă ilegalitate comisă în ultimii 22 de ani este "activitatea infracţională coordonată de Adriean Videanu şi de alte diverse persoane", acesta arătând că prejudiciul creat bugetului de stat se ridică la sute de milioane de euro. În replică, Adriean Videanu îi răspunde lui Ponta că " dacă vrea să vadă pe cel mai mare infractor să se uite în oglindă şi probabil o să vadă turnurile de la Turceni şi Rovinari".

RomaniaTV.net
08 iun. 2012, 18:32
Victor Ponta: Videanu e cel mai mare infractor. Videanu: Ponta să se uite în oglindă

Victor Ponta îl consideră pe Adriean Videanu respensabilul celei mai grave ilegalităţi de după Revoluţie încoace. Premierul afirmă că Videanu stă în spatele băieţilor deştepţi care au semnat contracte păguboase cu Hidroelectrica.

„Cea mai gravă ilegalitate în ultimii 22 de ani este activitatea infracţională coordonată de Adriean Videanu şi de alte diverse persoane prin încheierea contractelor bilaterale cu Hidroelectrica sau, mai pe înţelesul tuturor, cu băieţii deştepţi. Aia este cea mai gravă, pentru că vorbim de sute de milioane de euro care nu au ajuns în bugetul ţării, nu au ajuns la Hidorelectrica şi în bugetul ţării şi au ajuns probabil la Adrian Videanu şi la prietenii săi”, a declarat Ponta într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă are dovezi care să susţină aceste afirmaţii, primul ministru a precizat că dovezile sunt contractele în cauză.

„Sigur că da, sunt contractele şi le are deja şi Parchetul şi noi o să trimitem în săptămânile următoare toate documentele respective. Domnul Videanu a avut grijă să se acopere cu partenerii săi de tot felul de clauze. Că dacă le dăm public ne dau în judecată şi aşa mai departe. Dar la Parchet şi la justiţie avem voie să le dăm şi le dăm”, a spus Victor Ponta, potrivit Agerpres.

În replică, Adriean Videanu a declarat la România TV că: „Eu azi i-am facut o sugestie domnului Ponta, ca mâine dimineata dacă vrea să vadă pe cel mai mare infractor să se uite în oglindă şi probabil o să vadă turnurile de la Turceni şi Rovinari. Dânsul ştie de ce…contract de consultanţă juridică cu domnul Şova..şi veţi vedea acolo cel mai mare infractor din România, care e din punctul meu de vedere Victor Ponta. Îi amintesc că era şeful Corpului de Control al primului Ministru în perioada 2003-2004 când s-au încheiat toate contractele cu băieţii deştepţi si au mai fost unele în 2005. În mandatul meu nu s-a încheiat niciun  contract cu băieţii destepţi. Abia îl astept pe domnul Ponta să iasă cu toate aceste documente (…) Este acum o mare investigaţie la DIICOT pe aceasta temă, dar rămane să vedem rezultatele. În timpul mandatului meu de ministru managementul Hidroelectrica nu a încheiat niciun contract nou cu băieţii deştepti.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că va face publice documente care i-ar incrimina pe fostul ministru democrat-liberal al Economiei, Adriean Videanu, şi pe fostul preşedinte al Fiscului, Sorin Blejnar, în condiţiile în care Direcţia Naţională Anticorupţie ar tergiversa dosarele celor doi foşti oficiali.

Liderul social-democrat l-a catalogat pe Videanu drept „un mare hoţ din istoria post-decembristă a României”, acuzându-l că „a încheiat şi a prelungit contractele bilaterale de vânzare de energie electrică”.

În context, şeful Guvernului a spus că va face publice documente referitoare la contractele aşa-numiţilor „băieţi deştepţi” care au beneficiat de energie electrică ieftină prin contracte directe cu compania de stat Hidroelectrica, chiar dacă va fi dat în judecată de firmele private respective.

L-am văzut pe acest Videanu – care are o mulţime de dosare, a furat şi la Primărie, tot stă şi se tot plimbă prin tribunale, dar mai apare pe la televizor şi ne dă lecţii – o să vă aducem, cu orice risc că o să ne dea în judecată băieţii deştepţi, ca să vedeţi câte milioane de euro a pierdut în fiecare an statul român prin contractele încheiate de Videanu la Hidroelectrica”, a spus Ponta.