Tavanul unei catedrale din Râmnicu Vâlcea s-a prăbuşit peste oameni, în timpul unui botez

Tavanul catedralei "Înălţarea Domnului" din Râmnicu Vâlcea s-a prăbuşit sâmbătă peste oamenii aflaţi la o slujbă de botez. Patru persoane, printre care şi un nou-născut, au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportate la spital.

RomaniaTV.net
09 iun. 2012, 13:18
Tavanul unei catedrale din Râmnicu Vâlcea s-a prăbuşit peste oameni, în timpul unui botez

Potrivit martorilor, în catedrală se aflau aproximativ 30 de persoane care se pregăteau să intre la slujba de botez, moment în care o parte din tencuiala tavanului a căzut, scrie Mediafax.

Surse din cadrul anchetei au spus că tencuiala tavanului de la Catedrala „Înălţarea Domnului” s-a desprins de pe aproximativ 20 de metri pătraţi, având o grosime de aproape 20 de centimetri.

Patru persoane au ajuns la spital, însă mai mulţi oameni au fost răniţi uşor, primind îngrijire la faţa locului.

„Starea răniţilor este bună. Doi au traumatisme cranio-cerebrale minore, unul are traumatism de umăr. Copilul nu prezenta urme de accidente sau de lovituri şi a fost luat de familie„, a precizat Florin Petru Duine, de la ambulanţa Râmnicu Vâlcea.

„Primele informaţii arată că la Catedrala «Înălţarea Domnului» din cartierul Ostroveni din Râmnicu Vâlcea s-a prăbuşit o parte din tencuiala de pe tavan în timpul desfăşurării unui botez. În urma incidentului, patru persoane au suferit mai multe leziuni, iar oamenii au fost evacuaţi din interiorul bisericii”, a spus subinspectorul Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vâlcea, scrie Mediafax.

La faţa locului a ajuns o ambulanţă, care i-a transportat pe răniţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea.

„Este vorba de căderea unor bucăţi din tavan, care au rănit mai multe persoane. SMURD a intervenit la o persoană care avea exfoliaţii la nivelul picioarelor. Persoana a refuzat să fie transportată la spital”, a declarat Cătălin Popescu, de la ISU Vâlcea, pentru România TV.