Multe gospodine preferă să cumpere fasole fiartă conservată. Însă ciorbele sau alte preparate cu fasole nu vor mai fi la fel de gustoase ca atunci când le prepari în supa de la legume.
Pentru ca fiecare preparat să fie absolut delicios învață cum se fierbe corect fasolea.
E bine să o pui la înmuiat
Cu o seară înainte de a prepara fasolea, pune-o într-un vas cu apă rece. Nu uita să o speli în câteva ape înainte. Dacă uiți să o pui peste noapte, o poți pune la înmuiat, înainte să o fierbi, în apă clocotită o oră. Schimbi apa și pui din nou fasolea la fiert. Vei observa că timpul de gătire se va scurta considerabil.
Dacă le pui peste noapte în apă, miezul boabelor de fasole se va înmuia, în timp ce coaja va rămâne în continuare tare și din acest motiv nu se va mai desface atunci când apa clocotește. Un alt secret este să adaugi în apă o linguriță de sare. De asemenea, nici cantitatea de apă folosită nu trebuie să fi în exces. Pentru fiecare 100 de grame de fasole boabe ai nevoie de 350 ml apă.
Nu da focul tare
Multe gospodine au impresia că dacă dau focul tare atunci fasolea va fierbe mult mai repede. Este cât se poate de greșit! Cu cât apa va clocoti mai tare cu atât vei avea mai multe boabe de fasole desfăcute. Fierbe la foc mic și boabele vor rămâne întregi.
Sare doar la sfârșit
Acest condiment poate fi folosit atunci când înmoi fasolea, nu și când o fierbi. Sarea se adaugă doar când fasolea este fiartă. Sunt necesare trei lingurițe cu sare la doi litri de apă.
Cum să ții sub control hipertensiunea