Boli care ţi se pot citi pe ten

Problemele dermatologice nu sunt singurele care îți pot afecta tenul. Pielea de pe față poate să aibă de suferit și în cazul altor afecțiuni, de la cele ale ficatului, până la bolile de tiroidă.

RomaniaTV.net
28 nov. 2016, 10:41
Boli care ţi se pot citi pe ten

Afecțiunile hepatice

Vânătăile apărute spontan pe ten pot semnala o afecţiune a ficatului, organ care nu mai sintetizează factorii de coagulare. O astfel de vânătaie poate sugera și o boală a sângelui, pentru că, în cazul leucemilor, pot apărea mici pete pe piele.

De asemeena, dacă ai tenul de culoare gălbuie, te simți slăbit și ai pete mai închise la culoare pe unele porțiuni ale feței, e posibil să suferi de afecțiuni hepatice. Bolile de ficat se mai pot manifesta prin lipsa apetitului, greață, vărsături. În caz că ai astfel de simptome, este important să mergi la un consult medical.

Citeşte şi 5 boli prevestite de mâncărimile ochilor

Infecțiile

Măncărimile la nivelul feței pot semnala prezența unei infecții în organism, cum ar fi cea cu Helicobactcter pylori. În cazul în care îți apar coșuri în zona nasului, dar te smți obosit și nu ai rezistență la efort, s-ar putea să ai probleme cu inima.

Citeşte mai mult pe click!sanatate.ro