Forţele aeriene ale regimului de la Damasc au reluat raidurile asupra oraşului Alep

Forțele aeriene ale regimului de la Damasc au reluat vineri după amiaza raidurile asupra sectorului estic al orașului Alep, aflat în mâinile rebelilor, după o pauză de mai multe ore, a anunțat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează AFP.

09 dec. 2016, 15:50
Forţele aeriene ale regimului de la Damasc au reluat raidurile asupra oraşului Alep

Aceste raiduri au încetat joi seara, după anunțul-surpriză al Rusiei, aliat al regimului de la Damasc, privind suspendarea operațiunilor de luptă ale armatei siriene la Alep, însă ‘au fost reluate vineri după-amiaza, cu cel puțin 12 lovituri’ aeriene, a precizat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

Rusia, aliatul regimului de la Damasc, a declarat vineri că ofensiva siriană nu va înceta în Alep decât după plecarea tuturor rebelilor, asediați, alături de zeci de mii de civili, sub o ploaie de bombardamente.

În jur de 100.000 de civili se află în continuare în aceste cartiere din Alep, potrivit ONU. Regimul sirian a reușit să cucerească 85% din cartierele din estul Alepului, ce se aflau sub controlul rebelilor înainte de declanșarea, la 15 noiembrie, a ofensivei sale aeriene și terestre pentru recucerirea acestui oraș.

Încurajat de aceste succese, Assad a exclus orice armistițiu și estimează că o victorie la Alep va constitui o etapă crucială pentru încheierea conflictului din Siria.