Ca să poți slăbi cu ajutorul ghimbirului, nu trebuie să ai probleme de sănătate, pentru că acesta are și contraindicații. De exemplu, nu e bine să-l consumi dacă ai alergie și dacă suferi de ulcer, pentru că dă arsuri, ori boli de ficat.
Ești gravidă? Evită să mănânci ghimbir, pentru că încă nu s-au făcut suficiente studii legate de impactul substanțelor din ghimbir asupra fătului și e mai bine să nu riști. De asemenea, trebuie să știi că dacă îl consumi în exces poate provoca tulburări de tranzit, cum este constipația.
Beneficiile rădăcinei
Lăsând la o parte contraindicațiile, ghimbirul are proprietăți medicinale și, de aceea, este folosit de multă vreme pentru tratarea bolilor. Asta pentru că poate reduce inflamațiile, îmbunătățește digestia, reduce colesterolul „rău”, te ajută să te relaxezi și, bineînțeles, arde grăsimile.
Consumă supă cu ghimbir
Dieta cu ghimbir nu este o dietă cu sfaturi stricte și meniu impus. E bine să mănânci echilibrat și să mizezi pe fructe și legume, fără să renunți la preparate gătite. Însă renunță la prăjeli, dulciuri și mulți carbohidrați. Tu îți faci meniul zilnic, astfel încât să nu depășească 1.400 de calorii.
Încearcă să îți faci și supă din ghimbir. Este delicioasă, hrănitoare și te ajută să slăbești. O poți prepara din apă, un vârf de sare, 6-7 morcovi, 3-4 cm de rădăcină ghimbir, 1 ceapă și 2 linguri de ulei de măsline. O poți servi cu crutoane sau pâine prăjită.
Bea și ceai de ghimbir
Ca să intensifici procesul de slăbire, bea și ceai din această rădăcină-minune. Poți face decoct sau infuzie. Indiferent ce alegi, e bine să bei lichidul cu înghițituri mici, înainte cu 20 de minute de fiecare masă. Poți adăuga în ceai frunze de mentă, un praf de nucșoară, miere de albine și felii de lămâie.
Cu cât este mai savuros, cu atât vei bea cu plăcere și te vei bucura de efectele benefice pe care le are ghimbirul asupra organismului. Îl poți bea în loc de cafea, pentru că revigorează simțurile.
Dacă ții cont de acestea timp de 2 săptămâni vei slăbi între 5-7 kilograme.