Elevii germani habar n-au despre Al Treilea Reich şi că Germania de Est era comunistă

Aproximativ 50% dintre elevii din Germania nu  cunosc evenimente principale din istoria ţării lor. În urma unui studiu  în şcolile din Germania, a rezultat că 50% dintre ei nu au habar de dictatura celui de-al Treilea Reich, iar peste 50% dintre ei, că fosta Germanie de Est a fost o ţară comunistă.

RomaniaTV.net
29 iun. 2012, 20:10
Elevii germani habar n-au despre Al Treilea Reich şi că Germania de Est era comunistă

În ciuda faptului că elevii germani sunt obligaţi să viziteze cel puţin o dată, în timpul perioadei lor de şcolarizare, un fost lagăr de concentrare nazist şi să înveţe despre fostul dictator nazist Afolf Hitler, majoritatea a demonstrat că nu îşi cunoaşte „rădăcinile”.

Din studiul realizat de către specialiştii de la „Universitatea Liberă” din Berlin, intitulat „Ultima victorie a dictaturii”, a reieşit că din 7.500 de elevi în vârstă de aproximativ 15 ani, cărora li s-a cerut să explice ceea ce ştiu despre diferitele guverne care au condus Germania de-a lungul timpului, numai aproximativ 50% dintre ei ştiau că guvernul nazist – Al Treilea Reich (numele dat Germaniei de către Hitler, în 1933) – a fost o dictatură.

Aproximativ un sfert dintre ei ştia că fostul guvern al Germaniei de Est  a fost o dictatură comunistă, instaurată şi controlată de Moscova în perioada 1949-1990, iar 50% dintre elevi ştiau că Germania de Vest a fost o ţară democrată. În schimb, numai 60% dintre elevi erau siguri că actualul guvern al Germaniei este un guvern democratic.

Este şocant. Rezultatele slabe la cunosştinţe despre istorie (obţinute de elevi, n.r.) vor avea în mod clar un efect. Categoric, este timpul ca şcoala să treacă la acţiune„, a afirmat autorul studiului, Klaus Schroder.