Zece alimente foarte sănătoase

Alimentele întaresc sistemul imunitar, ţin diabetul şi cancerul la distanţă, protejează pielea, te ajută să dai jos kilogramele în plus şi să ai o siluetă de invidiat.
Romania TV
21 oct. 2011, 12:29
Zece alimente foarte sănătoase

Galbenusul oului contine o multime de nutrienti-cheie ce sunt greu de gasit in alte alimente. Desi multi am renuntat la galbenus deoarece contine mult colesterol, exista atatea dovezi ca pentru majoritatea oamenilor el este foarte sanatos, potrivit sfatulparintilor.ro.

Laptele degresat, un aliment bogat in calciu. Laptele contine de asemenea si vitamina D, care permite organismului tau sa asimileze calciu si este un super nutrient: reduce riscul de boli cardiace, te fereste de cancer, previne depresia.

Somonul, pe lista alimentelor bogate in vitamina D si acizi grasi. Acesti acizi grasi au o paleta larga de beneficii pentru sanatate: previn bolile de inima, iti hidrateaza pielea, micsoreaza efectele artritei si chiar iti ridica moralul. Un alt avantaj este ca te ajuta sa slabesti.

Carnea slaba de vita este cea mai buna sursa de fier dintre alimente. Mai contine si zinc (care stimuleaza memoria), si vitamina B care te ajuta sa transformi mancarea in energie.

Fasolea. Este plina de proteine si nutrienti importanti mai ales pentru femei: calciu, potasiu,  magneziu. Fasolea reduce riscul de boli cardiace, diabetul de tip 2, tensiunea arteriala si cancer de san si de colon.

Alunele, aliment care reduce riscul de diabet. Toate alunele sunt foarte sanatoase dar secretul este sa le consumam cu masura deoarece au multe calorii.

Semintele de in, cea mai bogata sursa vegetala de omega3

Uleiul de masline, un aliment care scade colesterolul. Este bogat in antioxidanti, care reduc riscul de cancer si de boli cronice precum Alzheimerul.

Spanacul, alimentul pentru muschi. Contine fier si luteina, gasita de asemenea in galbenusurile de ou, care protejeaza impotriva orbirii, atacurilor de cord, si curata arterele de grasimi nedorite.

Ciocolata neagra, alimentul care te slabeste. Dar nu uita! Alege numai ciocolata cu 70% sau mai multa cacao.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Lidl aduce din nou la raft, de luni, 27 mai 2024, produsele tematice pe care românii le adoră. Vor fi disponibile toată săptămâna
Capital.ro
O NOUĂ TAXĂ pentru posesorii de mașini. În curând, va deveni OBLIGATORIE
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
E GRATIS! Guvernul oferă 2.000 de lei sub formă de vouchere
Adevarul
Locul din România unde industria giganților mondiali ai modei se prăbușește. Mii de angajați rămân fără slujbe
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Prințul Harry și Meghan ascund un mare secret. Martorii vorbesc
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Explicația halucinantă pe care a dat-o unchiul Mariei pentru ce i-a făcut micuței de doar 8 ani, după ce a fost prins
Cancan.ro
Ce ruşine! Credea că nu o vede nimeni, şi şi-a băgat mâna în 🙈🙈🙈
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
O filipineză care locuiește în România a dezvăluit motivul pentru care îi place țara noastră: „România și Filipine sunt asemănătoare”. Ce spune despre mâncarea românească
Capital.ro
Marea lovitură pentru Traian BĂSESCU. Abia acum s-a aflat ce s-a întâmplat: I-AU ATACAT familia
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
Infern într-un parc de distracții: cel puțin 27 de copii și părinți au murit într-un incendiu izbucnit din senin - VIDEO
substantial.ro
Descoperă rețeta tradițională a Plăcintei cu Carne: Secretele unui gust autentic și savuros
MediaFlux
Se dau 800 DE LEI pentru FAMILII. Unde se pot DEPUNE DOSARELE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'