Erdogan nu mai este binevenit în Germania. Care este motivul

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a depășit limita comparând guvernul Germaniei cu naziștii și nu mai este binevenit în țară, a afirmat marți Volker Bouffier, un aliat major al cancelarului german Angela Merkel, relatează Reuters.
Iulian Tudor
21 mart. 2017, 12:54
Erdogan nu mai este binevenit în Germania. Care este motivul

Afirmațiile făcute de Volker Bouffier, premier al landului Hessa, reflectă preocuparea crescută în legătură cu afirmațiile președintelui turc Erdogan potrivit cărora Germania și alte puteri europene folosesc tactici naziste interzicând organizarea de mitinguri ale diasporei turce pe teritoriile lor.

‘Ajunge!’, a avertizat Bouffier, care este și vicepreședinte al Uniunii Creștin Democrate a cancelarului german. ‘Domnul Erdogan și guvernul său nu sunt bineveniți în țara noastră și aceasta trebuie să se înțeleagă acum’, a declarat el pentru postul de televiziune DLF.

Media din Germania au semnalat că Erdogan intenționează să viziteze Germania în martie și să atragă de partea sa turcii care trăiesc în această țară pentru a susține un pachet de măsuri privind extinderea prerogativelor prezidențiale în cadrul unui referendum, la 16 aprilie, potrivit Agerpres.

Bouffier a apreciat că o astfel de vizită ar crea probleme de securitate. ‘Cineva care ne insultă în acest mod nu se poate aștepta că vom aduna mii de polițiști pentru a-l proteja’, a afirmat el.

Citeşte şi Germania: Partidul Angelei Merkel a fost depăşit cu un procent de către social-democraţi

Guvernul Germaniei a anunțat că nu a primit o cerere oficială privind efectuarea unei vizite de către președintele Erdogan.

Angela Merkel a cerut luni Turciei să înceteze comparațiile făcute cu regimul nazist și a afirmat că guvernul ei își rezervă dreptul de a bloca viitoare vizite ale unor responsabili turci dacă aceștia nu respectă legea germană. Reiner Haseloff, un alt membru al conservatorilor lui Merkel și premier al landului Saxonia-Anhalt, a cerut Berlinului să interzică astfel de vizite.

Relațiile dintre Turcia și mai multe țări vest-europene s-au deteriorat semnificativ în ultimele săptămâni, Ankara comparând de mai multe ori cu metodele ”naziste” sau ”fasciste” refuzul unor state, în special Germania și Olanda, de a le permite unor miniștri turci să participe pe teritoriul lor la mitinguri în favoarea referendumului din 16 aprilie privind întărirea puterilor președintelui turc, informează Agerpres.

Berlinul a calificat luni drept ‘inacceptabile’ acuzațiile formulate în ajun de președintele turc, care a afirmat că șefa executivului german ‘aplică practici naziste’ contra etnicilor turci din Germania și a oficialilor turci.

„Când le spunem că sunt naziști nu le place. Își manifestă solidaritatea. În special Merkel. Dar tu ai recurs în acest moment la practici naziste”, a atacat-o Erdogan pe Merkel într-un discurs televizat desfășurat la Istanbul. „Împotriva cui? A confraților mei turci din Germania și a fraților miniștri și parlamentari” care au încercat să se deplaseze în Germania în urmă cu două săptămâni pentru a face campanie în favoarea extinderii prerogativelor președintelui Turciei. „Misiunea ta nu este să susții organizațiile teroriste, ci să le extrădezi”, a mai spus Recep Tayyip Erdogan, cu referire la Angela Merkel.

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Legea care îi vizează direct pe românii care locuiesc la curte. Vecinii te pot obliga să faci asta
Capital.ro
Rămas bun, maestre! A murit marele ACTOR al ţării. Românii se roagă pentru el
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
De ce sunt SUA vulnerabile la atacuri din partea ISIS. Semnale de alarmă după o operațiune recentă
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
Locul superb din România, comparat cu Amazonul. E raiul pe pământ
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
S-a 'combinat' în Nuba! N-a uitat mișcările senzuale de la 'Surprize, surprize' și a lovit în club
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Capital.ro
Nu e permis pentru românii care stau la bloc. Legea îți cere acordul asociației de proprietari
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
PNL și PSD și-au anunțat intenția de a avea candidați proprii la alegerile prezidențiale
MediaFlux
DOCUMENTE pentru RECALCULARE! Simona Bucura Oprescu a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?