PDL: Preşedintele nu a încălcat Constituţia. Votăm împotriva suspendării

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că parlamentarii PDL au decis să participe la şedinţa plenului reunit al Parlamentului şi să voteze împotriva suspendării preşedintelui Traian Băsescu, reţinând în urma avizului CC că şeful statului nu a încălcat Constituţia.
Romania TV
06 iul. 2012, 12:59
PDL: Preşedintele nu a încălcat Constituţia. Votăm împotriva suspendării

„Toţi colegii mei au fost de acord, citind hotărârea CC, că preşedintele nu a încălcat Constituţia. Vom merge în sală şi vom vota împotriva suspendării. Au fost stabiliţi şi cei care vor lua cuvântul şi pe procedură şi pe fond, vom merge în sală şi vom vota împotriva suspendării”, a spus Blaga.

Întrebat dacă a reluat discuţiile cu foştii parteneri de coaliţie pentru a bloca votarea suspendării şefului statului, Blaga a afirmat că a discutat deja cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, cu preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, dar şi cu liderul grupului minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor, Varujan Pambuccian.

„Am discutat cu domnul Kelemen Hunor şi acesta era punctul lor de vedere. Am discutat şi cu domnul Oprea şi dânsul şi-a reiterat ferm poziţia de a nu vota suspendarea preşedintelui. În continuare am văzut şi opinia domnului Pambuccian. Lucrurile sunt împărţite în grupul minorităţilor”, a mai spus Blaga.

El a adăugat că nu vrea să facă niciun calcul cu privire la rezultatul votului parlamentarilor legat de suspendarea preşedintelui.

Fostul lider al PDL Emil Boc consideră şi el că avizul Curţii Constituţionale dat vineri privind suspendarea preşedintelui Traian Băsescu este unul negativ, în care acuzaţiile USL la adresa şefului statului sunt respinse.

„Curtea Constituţională respinge, practic, acuzaţiile USL la adresa preşedintelui. Curtea nu consacră şi nu spune că preşedintele a încălcat Constituţia conform art. 95 şi, în consecinţă, dă un aviz negativ propunerii de suspendare, fără să fie menţionat explicit acest lucru. Avizul negativ rezultă din interpretarea şi citirea tuturor celor şapte răspunsuri la cele şapte acuzaţii ale USL. Interpretarea lor ne conduce la concluzia că preşedintele nu a încălcat Constituţia în sensul art. 95 şi, ca atare, nu există din punct de vedere constituţional argumente constituţionale şi juridice pentru a se proceda la suspendarea din funcţie”, a spus Boc, citat de Mediafax.

„Este clar că preşedintele nu are de ce să fie suspendat, nu există încălcarea Constituţiei, aşa cum prevede Constituţia, pentru a fi considerat motiv de suspendare. Deci avem un aviz care dacă va fi respectat de Parlament, atunci nu are nimeni de ce să voteze suspendarea preşedintelui. Aici este foarte clar, nu există niciun dubiu”, a  declarat, la rândul său, Elena Udrea.

Senatorul PSD, Dan Şova, a declarat vineri că avizul dat de Curtea Constituţională pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu este unul pozitiv.

Curtea Constituţională a constatat, vineri, printre altele, că Traian Băsescu nu şi-a exercitat cu maximă eficienţă şi exigenţă funcţia de mediere între puterile statului,precum şi între stat şi societate, avizul Curţii să fie transmis Parlamentului.

Curtea Constituţională apreciază, de asemenea, că faptul că preşedintele, prin comportamentul său politic, şi-a asumat public iniţiativa luării unor măsuri economico-sociale, înainte să fie adoptate de Guvern, poate fi reţinut ca o încercare de a diminua rolul premierului.

Spynews
Acces Direct. Momente cumplite pentru familia Raisei, fetița de doi ani din Dolj. Va fi înmormântată mâine, de Ziua Copilului. Cine a lipsit de la priveghi
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor All Stars 2024! Cu câți bani pleacă acasă învingătorul
Fanatik.ro
Leacul natural care trebuie consumat neapărat în această vară. Lidia Fecioru spune că poate salva vieți și că are beneficii uimitoare
Capital.ro
Legea pe care o aștepta toată România. Președintele a semnat astăzi, 3 Iunie
Playtech.ro
Data la care începe anul școlar 2024-2025. Surpriză mare pentru elevi și părinți
DailyBusiness
O companie gigant din România face angajări! Salariile ajung până la 10.000 de lei lunar!
Adevarul
Armata Română pierde sute de militari lunar. Cum pot fi opriți soldații să părăsească sistemul
Spynews
Știrile Antena Stars. Frații Tate rămân sub control judiciar. Milionarii britanici nu au voie să părăsească țara
Spynews
Știrile Antena Stars. Ramona Olaru s-a săturat de iubiții cu bani, dar nu și bogați sufletește! Cum își testează pretendenții încă de la primele întâlniri: „Contează pentru mine...”
Evz.ro
Cabral Ibacka, naș atipic la nunta Roxanei Hulpe. Prezentatorul a atras toate privirile
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu doar înfățișarea, ci și modul de viață
wowbiz.ro
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47 de ani
Cancan.ro
Mai rar s-a văzut aşa naş! Cum s-a îmbrăcat Cabral la nunta Roxanei Hulpe. FOTO şi VIDEO
Playsport.ro
SURPRIZĂ URIAȘĂ! Vedeta PRO TV, nuntă secretă la New York cu omul din spatele meciului colosal al Generației de Aur! Au apărut primele imagini
kanald.ro
Când vor ajunge deciziile de recalculare în mâinile pensionarilor: Ministrul Muncii „Este foarte important ca românii să știe că nicio pensie nu scade. Echitate între pensionari.”
Capital.ro
Interzis în România! Nu mai ai voie să faci așa ceva. Iohannis a promulgat legea
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Ea e prezentatoarea TV de Champions League! Eva e considerată cea mai frumoasă moderatoare a unui talk-show de fotbal din lume
stirilekanald.ro
Alertă de vreme extremă de la ANM. Jumătate din țară, sub cod portocaliu de vijelii - HARTA
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
CENTRALĂ NUCLEARĂ într-o STAȚIUNE MONTANTĂ din România! S-a aflat ACUM
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'