Pacu, peştele care „devorează” testicule umane

Pacu, un peşte cu "dinţi", care poate cântări până la 25 de kilograme, a fost găsit în lacul Lake Lou Yaeger din Illinois. Administratorul lacului a trimis peştele, care semăna cu un piranha, şi care a fost prins de un pescar local, la Departamentul de Resurse Naturale ale statului Illinois, unde a fost identificat ca fiind specia pacu. A doua zi încă un pacu a fost văzut în apele lacului.

RomaniaTV.net
11 iul. 2012, 10:43
Pacu, peştele care „devorează” testicule umane

Pacu mânâncă în general nuci, vegetaţie acvatică şi melci,şi nu reprezintă de obicei un pericol pentru oameni.

Localnicii din Papua New Guinea tind să infirme însă aceste informaţii. Acolo, potrivit unui pescar britanic pe nume  Jeremy Wade, pacu este cunoscut ca „devoratorul de testicule”. În 2011, Wade a povestit că localnicii l-au informat că doi pescari au murit din cauza hemoragiei severe, după ce ceva din apă le-a muşcat testiculele, potrivit Huffington Post.

„Localnicii mi-au spus că peştele muşca din apă testiculele pescarilor”, a declarat Wade.

Wade a descoperit apoi că este vorba de specia pacu, ce are dinţi asemănători cu cei umani. Astfel de atacuri sunt totuşi rare.

Deşi peştii Pacu nu se găsesc în mod natural în America, cel mai probabil cei găsiţi în lacul din Illinois au fost peşti de acvariu aruncaţi de cineva acolo.