Festivalul Internaţional de Film Anonimul 2012: „The Door”, de Istvan Szabo, deschide evenimentul

Lungmetrajul "The Door", de Istvan Szabo, care o are în distribuţie pe Helen Mirren, va deschide, luni, Festivalul Internaţional de Film Anonimul, care se desfăşoară între 6 şi 12 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, informează organizatorii, Fundaţia Anonimul.
Romania TV
31 iul. 2012, 18:35
Festivalul Internaţional de Film Anonimul 2012:

Prezentat în premieră în România, filmul spune povestea Magdei, o scriitoare în căutarea afirmării, şi a menajerei sale Emerence, o persoană cunoscută şi respectată în cartier, dar foarte solitară. Un eveniment dramatic din viaţa Magdei o determină pe Emerence să dezvăluie anumite momente şi aspecte ale trecutului ei traumatizant, care explică comportamentul ei ieşit din comun. „The Door” ilustrează legătura ce se formează între aceste două femei extrem de diferite şi, totodată, sfârşitul tragic al acestei relaţii.

Filmul este o adaptare a romanului omonim scris de Magda Szabo, pentru care autoarea a primit premiul Femina Etranger în 2004.

István Szabó este unul dintre cei mai apreciaţi regizori ungari ai ultimelor decade. În anii ’60 şi ’70, el a realizat filme de autor ce explorau experienţele propriei sale generaţii, precum şi istoria recentă a Ungariei. Este cunoscut publicului pentru trilogia „Mephisto” (1981, premiată cu Oscar), „Colonel Redl” (1984, premiul juriului la Cannes) şi „Hanussen” (1988). Titlurile sale în limba engleză includ „Meeting Venus” (1991), „Sunshine” (1999), „Taking Sides” (2001) şi „Being Julia” (2004).

De asemenea, cel de-al doilea lungmetraj al lui Tudor Giurgiu, „Despre oameni şi melci”, va deschide Seara Filmului Românesc, pe 7 august, la Festivalul Internaţional Independent Anonimul. „Despre oameni şi melci” spune povestea unui grup de muncitori care lucrează într-o fabrică aflată în faliment, în România de la începutul anilor ’90. Totul se schimbă când unul dintre băieţi găseşte o soluţie inedită menită să-i salveze colegii de la şomaj şi să scoată uzina din faliment.

Acesta este cel de-al doilea lungmetraj în regia lui Tudor Giurgiu, după „Legături bolnăvicioase” (cu Maria Popistaşu, Ioana Barbu, Tudor Chirilă), care a avut premiera în România în 2006.

Pelicula îi are în distribuţie, pe lângă Andi Vasluianu şi Monica Bârlădeanu, pe Dorel Vişan, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crişan, Ion Grosu, Clara Vodă, Alina Berzunţeanu, Jean François Stevenin, Robinson Stevenin.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Veste proastă pentru fanii „Las Fierbinți“! Un mare actor își ia adio de la serial!
Fanatik.ro
Top 5 zodii cu o vară de vis. Le așteaptă doar zile bune
Capital.ro
ANUNȚ TRAGIC în această dimineață. Un celebru sportiv A MURIT la doar 48 de ani
Playtech.ro
SCANDAL! Iulia Vântur s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC au scăpat pe internet, Salman Khan le vrea ȘTERSE!
DailyBusiness
Legea care ar putea influența veniturile românilor, la un pas să fie votată în Parlament
Adevarul
Biserică din secolul al XIX-lea, pusă la pământ. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea târziu VIDEO
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Rețetă cu un secret mănăstiresc. Vinete cu ardei copți, pregătite de măicuțe
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Surpriza anului la Pro TV! S-au sărutat și s-au logodit la Survivor All Stars. Avem imaginile!
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
Minorii sub 18 Ani au strict interzis. S-a dat ordin în România. Nu mai este permis
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Nașterea în luna septembrie și conversațiile cu câinele tău pot indica un nivel mai ridicat de inteligență, sugerează un nou studiu american
MediaFlux
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în plus la pensie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'