Olguţa Vasilescu: Nu va fi introdusă nicio prevedere care să-i oblige pe patroni să nu scadă salariile nete

Guvernul nu va introduce în Codul fiscal nicio prevedere care să-i oblige pe patroni să nu scadă salariile nete, după ce plata contribuțiilor va trece de la angajator la angajat, spune Ministrul Muncii. Olguța Vasilescu dă asigurări că acest lucru nu va fi necesar, pentru că reprezentanții patronatelor dau asigurări că actualul nivel al salariilor va fi menținut.

01 nov. 2017, 11:50
Olguţa Vasilescu: Nu va fi introdusă nicio prevedere care să-i oblige pe patroni să nu scadă salariile nete

Lia Olguţa Vasilescu a comentat o declaraţie a liderului sindical Bogdan Hossu, care avertizase că, dacă angajatorii nu cresc salariul brut, netul angajaţilor va scădea cu 16%.

„Dl Hossu, cum face de fiecare dată, a interpretat vorbele patronatelor. În momentul în care premierul a întrebat, cu subiect şi predicat, ca să nu mai fie niciun fel de discuţie, reprezentanţii patronatelor dacă au de gând să scadă salariile din mediul economic, toţi au spus: nici gând de aşa ceva. Cu atât mai mult cu cât prevederile noului Cod fiscal aduc foarte multe facilităţi mediului de afaceri”, a spus ministrul, citează Digi24.

Întrebată dacă Guvernul va mai introduce în Codul fiscal o prevedere prin care patronii să fie obligaţi să nu scadă salariile nete, aşa cum spunea recent ministrul de Finanţe Ionuţ Mişa, Olguţa Vasilescu a răspuns: „Nu mai avem de ce s-o introducem”.

În ultima perioadă, mai multe voci au avertizat că o eventuală obligare prin lege a mediului privat să menţină salariile nete ale angajaţilor ar putea ridica probleme de constituţionalitate.

Citeşte şi Salariaţii riscă să piardă un sfert din câştigul net, dacă angajatorii nu ajustează salariul brut