Cum e să fii gravidă şi diabetică. Povestea unei mămici care a aflat că are diabet după ce a rămas însărcinată

Povestea de mai jos apartinei unei mamici care a trecut de la extazul aflarii vestii ca este insarcinata, la agonia vestii ca este diabetica.

28 nov. 2017, 09:10
Cum e să fii gravidă şi diabetică. Povestea unei mămici care a aflat că are diabet după ce a rămas însărcinată

Este uimitor ce intorsaturi poate lua viata. Acum esti in biroul avocatului si discuti despre posibilitatea de a adopta un copil, iar in clipa urmatoare esti in baie cu un betigas in mana si… surpriza: ai doua linii roz pe el.

Aveam 41 de ani si eram gravida. Lumea mea s-a intors cu susul in jos.

Era septembrie 2002. Vestea venea la doar trei saptamani de cand medicul imi spusese ca am glicemia usor ridicata si mi-a sugerat sa fac un test de toleranta la glucoza.

Am pus imediat mana pe telefon si am sunat un prieten de-al sotului meu, un renumit obstetrician si i-am citit rezultatele testului. Dupa o pauza mi-a spus: „Umm-huh. Asteapta un minut, sa sun pe cineva”. A revenit si mi-a spus sa ma duc urgent la el. Nu prea aveam chef si l-am intrebat daca n-ar fi mai bine sa ma duc a doua zi. „Esti diabetica. Bebelusul nu poate astepta pana maine!”, mi-a spus nervos.

Apoi mi-a explicat ca acest diabet despre care n-am stiut ar fi putut influenta dezvoltarea bebelusului meu. Jumatate de ora mai tarziu am ajuns intr-un loc care s-a transformat in a doua mea casa: Centrul de Diabet din cadrul Universitatii Columbia.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.