Aeronavele long-courrier pot opera în siguranţă pe Henri Coandă, fără restricţii

Aeronavele long-courrier pot opera în siguranţă zboruri pe Aeroportul Henri Coandă, fără restricţii, informează vineri Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.
Filip Stan
22 dec. 2017, 12:28
Aeronavele long-courrier pot opera în siguranţă pe Henri Coandă, fără restricţii

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a primit miercuri, 20 decembrie 2017, confirmarea că respectă standardele europene de siguranţă în domeniul aviaţiei, fiind autorizată să opereze Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu, în conformitate cu cele mai recente norme ale Uniunii Europene: Regulamentul Comisiei Europene nr. 139/2014 privind stabilirea cerinţlor tehnice şi procedurilor administrative referitoare la aerodromuri şi Regulamentul Parlamentului European şi Consiliului Uniunii Europene nr. 216/2008 privind normele comune în domeniul aviaţiei civile.

Termenul impus de Comisia Europeană pentru conformarea tuturor aeroporturilor din statele UE este 31 decembrie 2017, dată la care intră în vigoare noile criterii europene.

Aeroportul Henri Coandă a respectat şi până în prezent standardele europene de siguranţă aeronautică, iar, începând cu 20 decembrie, principala poartă aeriană a României îndeplineşte inclusiv criteriile impuse de noul regulament al Comisiei Europene. Scopul Regulamentului Comisiei Europene 139/2014 este implementarea şi menţinerea celor mai stricte standarde de siguranţă a aviaţiei civile la nivelul aeroporturilor europene, prin actualizarea tehnicilor şi procedurilor care definesc siguranţa operării aeronavelor pe aerodromurile UE.

Certificarea acordată CNAB autorizează Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti să opereze în siguranţă, fără restricţii, inclusiv aeronave de tip long-courrier, care pot realiza zboruri transatlantice.

‘Certificarea europeană fără restricţii de operare reprezintă confirmarea eforturilor pe care echipa CNAB le-a depus în acest an pentru a asigura în permanenţă un nivel înalt de siguranţă, securitate şi confort pentru toţi pasagerii care tranzitează Aeroportul Henri Coandă. Pentru obţinerea acestei certificări, am impus ca priorităţi eficientizarea procedurilor operaţionale, redimensionarea investiţiilor în infrastructura aeroportuară şi realizarea urgentă a lucrărilor de reparaţii la piste, platforme şi căi de rulare, cu preocupare majoră pentru menţinerea celor mai stricte standarde de siguranţă a operaţiunilor aeriene pe aeroporturile din Bucureşti’, a precizat Bogdan Mîndrescu, directorul general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

În acest an, CNAB a realizat unul dintre proiectele importante pentru reabilitarea infrastructurii aeroportuare. Astfel, în 2017, CNAB a început şi a încheiat lucrările de întreţinere şi reparaţii la structura rutieră a pistei de decolare şi aterizare nr. 1 a Aeroportului Internaţional Henri Coandă şi la căile de rulare a aeronavelor. Lucrările au totalizat o suprafaţă de 67.228 mp, din care 39.483 mp la pista nr. 1 şi alţi 27.745 mp la platforme şi la căile de rulare a avioanelor.

DailyBusiness
Ilie Bolojan l-a demis pe Cristian Popescu Piedone din funcția de președinte al ANPC
Spynews
Ilona Brezoianu și soțul ei sărbătoresc un an de când au devenit soț și soție. Ce a transmis jurata de la Te cunosc de undeva: "Abia aștept..." | FOTO
Bzi.ro
Cine este italianca surprinsă cu Felix Baumgartner, înainte de tragedie. “Mi-a spus în glumă că…”
Fanatik.ro
Misterul morții lui Felix Baumgartner se adâncește: simplu accident sau mână criminală? Procurorii au pus mâna pe un element-cheie din anchetă
Capital.ro
Călin Georgescu, la capătul răbdării. S-a înfuriat în direct: Puțină decență, mai mergeți la școală!
Playtech.ro
Moneda banală pe care se cer 8.000 de lei, în iulie 2025. E din anii ’90 şi o avea orice român
DailyBusiness
Un turist a rămas perplex când a aflat cât costă un loc de parcare în Cluj-Napoca: „Tichet de plată parcare Cluj! Nu, nu Dubai”
Adevarul
Despăgubirile primite de România pentru tezaurul dacic furat în Olanda. Coiful de la Coţofeneşti şi brăţările din aur, de negăsit
wowbiz.ro
Mihaela Rădulescu face dezvăluiri tulburătoare în premieră, după finalizarea autopsiei lui Felix Baumgartner: „Eram convinsă că nu suferise un infarct”. Detalii șoc din anchetă și despre înmormântare: trupul sportivului a fost înapoiat familiei: „În sfârș
Spynews
A murit „prințul adormit” al Arabiei Saudite! A fost în comă timp de 20 de ani, în urma unui accident de mașină, în Londra
Spynews
Pepe își sărbătorește ziua de naștere! Cum l-au surprins copiii! Artistului nu i-a venit să creadă | VIDEO
Evz.ro
Schimbările climatice dau totul peste cap. Cum va fi afectată România
Ego.ro
Ce au observat experții, la aparițiile fiului cel mic al lui Kate Middleton și al Prințului William
Prosport.ro
„Indecento!”. Imaginile cu Georgina Rodriguez la biserică au declanşat un tsunami de comentarii negative
kanald.ro
Un incendiu puternic a izbucnit la Maternitatea Cuza Vodă din Iași! Mamele evacuate au născut în curtea spitalului
Cancan.ro
Scandal-MONSTRU între Piedone și soția lui, pe înregistrările DNA: 'Te otrăvesc cu mâna mea!' 😲
Playsport.ro
Ce au găsit procurorii DNA în curtea lui Piedone. A atras imediat...
Capital.ro
Tragedie în fotbalul românesc. Sportivul a murit subit. Nu s-a mai putut face nimic pentru el
StirileBZI
Lovitură pentru pensionari! Impozit pe pensii de la 1 august. Iată ce se întâmplă cu cele private
Prosport.ro
Românca i-a zăpăcit pe milioane de fani britanici, iar la final a devenit virală
stirilekanald.ro
VIDEO „Era sânge de sus până jos” O femeie de 35 de ani și-a înjunghiat fostul soț din gelozie
Horoscop 24 iulie 2025: Norocul a dat peste Scorpioni! Au primit o veste care le va schimba complet viața
MediaFlux
Întârzie începutul noului an școlar! Profesorii au făcut anunțul
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Zbor cu scandal. Bărbat bătut în avion după ce le-a cerut unor femei să tacă