Aeronavele long-courrier pot opera în siguranţă pe Henri Coandă, fără restricţii

Aeronavele long-courrier pot opera în siguranţă zboruri pe Aeroportul Henri Coandă, fără restricţii, informează vineri Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.
Filip Stan
22 dec. 2017, 12:28
Aeronavele long-courrier pot opera în siguranţă pe Henri Coandă, fără restricţii

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a primit miercuri, 20 decembrie 2017, confirmarea că respectă standardele europene de siguranţă în domeniul aviaţiei, fiind autorizată să opereze Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu, în conformitate cu cele mai recente norme ale Uniunii Europene: Regulamentul Comisiei Europene nr. 139/2014 privind stabilirea cerinţlor tehnice şi procedurilor administrative referitoare la aerodromuri şi Regulamentul Parlamentului European şi Consiliului Uniunii Europene nr. 216/2008 privind normele comune în domeniul aviaţiei civile.

Termenul impus de Comisia Europeană pentru conformarea tuturor aeroporturilor din statele UE este 31 decembrie 2017, dată la care intră în vigoare noile criterii europene.

Aeroportul Henri Coandă a respectat şi până în prezent standardele europene de siguranţă aeronautică, iar, începând cu 20 decembrie, principala poartă aeriană a României îndeplineşte inclusiv criteriile impuse de noul regulament al Comisiei Europene. Scopul Regulamentului Comisiei Europene 139/2014 este implementarea şi menţinerea celor mai stricte standarde de siguranţă a aviaţiei civile la nivelul aeroporturilor europene, prin actualizarea tehnicilor şi procedurilor care definesc siguranţa operării aeronavelor pe aerodromurile UE.

Certificarea acordată CNAB autorizează Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti să opereze în siguranţă, fără restricţii, inclusiv aeronave de tip long-courrier, care pot realiza zboruri transatlantice.

‘Certificarea europeană fără restricţii de operare reprezintă confirmarea eforturilor pe care echipa CNAB le-a depus în acest an pentru a asigura în permanenţă un nivel înalt de siguranţă, securitate şi confort pentru toţi pasagerii care tranzitează Aeroportul Henri Coandă. Pentru obţinerea acestei certificări, am impus ca priorităţi eficientizarea procedurilor operaţionale, redimensionarea investiţiilor în infrastructura aeroportuară şi realizarea urgentă a lucrărilor de reparaţii la piste, platforme şi căi de rulare, cu preocupare majoră pentru menţinerea celor mai stricte standarde de siguranţă a operaţiunilor aeriene pe aeroporturile din Bucureşti’, a precizat Bogdan Mîndrescu, directorul general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

În acest an, CNAB a realizat unul dintre proiectele importante pentru reabilitarea infrastructurii aeroportuare. Astfel, în 2017, CNAB a început şi a încheiat lucrările de întreţinere şi reparaţii la structura rutieră a pistei de decolare şi aterizare nr. 1 a Aeroportului Internaţional Henri Coandă şi la căile de rulare a aeronavelor. Lucrările au totalizat o suprafaţă de 67.228 mp, din care 39.483 mp la pista nr. 1 şi alţi 27.745 mp la platforme şi la căile de rulare a avioanelor.

DailyBusiness
Florin Ristei, remarci neașteptate la adresa ispitelor de la Insula Iubirii: „8 din 10 ispite fac videochat”
Spynews
Cristina Scarlevschi, în lacrimi, la mormântul fiului. Imaginile dureroase făcute publice de ispita de la Insula iubirii: „Gândul la Alex vine cu...” | GALERIE FOTO
Bzi.ro
Cât costă un șezlong pe plaja familiei Simonei Halep din Mamaia. Ce spune legea despre accesul turiștilor cu cearșafuri
Fanatik.ro
Un nou război pe harta lumii: numărul morţilor creşte de la o oră la alta, iar printre victime se află și copii
Capital.ro
Nimeni nu mai scapă de ANAF. Fiscul a bătut palma cu americanii. Toți banii românilor vor fi găsiți
Playtech.ro
Zilele norocoase în august 2025 pentru fiecare zodie. Norocul bate la ușă pentru un nativ pe 28
Adevarul
Rusia aduce la muncă un milion de indieni pentru a înlocui rușii trimiși pe front
wowbiz.ro
Mihaela Rădulescu face dezvăluiri tulburătoare în premieră, după finalizarea autopsiei lui Felix Baumgartner: „Eram convinsă că nu suferise un infarct”. Detalii șoc din anchetă și despre înmormântare: trupul sportivului a fost înapoiat familiei: „În sfârș
Evz.ro
Două programe naționale, schimbate. Ce vor câștiga românii
Prosport.ro
Divorțul anului în lumea bună. Milionarul și prietena Soranei Cîrstea au rupt 9 ani de căsnicie
kanald.ro
Rezultate Loto 6 din 49 joi, 24 iulie 2025: Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc LIVE. Report de peste 15,53 milioane de lei la Loto 6/49
Cancan.ro
Andrei Haureș, asistent medical în Suceava, a fost găsit mort în casă. Avea doar 37 de ani 😢
Capital.ro
Elena Udrea, în lacrimi! Ce s-a întâmplat după eliberarea din închisoare. Nimeni n-a mai văzut-o așa
StirileBZI
CFR, îngenuncheat de datorii! Urmează cea mai dură restructurare din ultimii ani
stirilekanald.ro
VIDEO „Era sânge de sus până jos” O femeie de 35 de ani și-a înjunghiat fostul soț din gelozie
Incredibil. Doua accidente extrem de grave, unul după altul. Sunt mulți morți și răniți