JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018: A devenit olimpic după ce a fost în comă două săptămâni. Update rezultate JO de iarnă

Din comă, pe pârtiile din Coreea de Sud. Printre sportivii intraţi în competiţie la Olimpiada de Iarnă este şi un snowboarder cu o poveste impresionantă.
Filip Stan
11 feb. 2018, 09:04
JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018: A devenit olimpic după ce a fost în comă două săptămâni. Update rezultate JO de iarnă

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018: Americanul în vârstă de 23 de ani îşi reprezintă ţara şi speră să câştige o medalie, după ce în urmă cu trei ani i s-a oprit inima în timpul unei operaţii la umăr.

După două săptămâni de comă indusă, în care viaţa i-a fost susţinută de aparate, a rămas cu leziuni pe creier. A fost nevoie să înveţe din nou cele mai elementare lucruri, cum ar fi să scrie şi să citească.

Acum este olimpic şi spune că experienţa l-a schimbat în bine: i-a arătat că fiecare clipă este preţioasă şi că trebuie să dea mereu tot ce are mai bun. 

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018: Sportivul norvegian Simen Hegstad Krueger, în ciuda unei căderi la începutul cursei, a câştigat, duminică, proba de schiatlon (15 km stil clasic, 15 km stil liber) la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang (Coreea de Sud), fiind urmat de doi conaţionali, în timp românul Paul Constantin Pepene s-a clasat pe locul al 24-lea.

Krueger (24 ani) a fost cronometrat cu timpul de 1 h 16 min 20 sec, fiind urmat de compatrioţii Martin Johnsrud Sundby, la 8 secunde, şi Hans Christer Holund, la 9 sec 9/10, etc.

Paul Pepene a ocupat un onorant loc 24, la 2 min 00 sec 4/10 de învingător.

Krueger avea doar o victorie în Cupa Mondială şi a atacat în penultimul tur al cursei, aducând Norvegiei prima medalie de aur la PyeongChang.

Elveţianul Dario Cologna, campionul din 2014 de la Soci, s-a clasat pe locul 6 în clasament, în timp ce liderul Cupei Mondiale, norvegianul Johannes Hoesflot Klaebo, a terminat pe 10, în condiţii de ger, -13 grade Celsius. La cursă au luat parte 67 de schiori.

Clasament final:
1. Simen Hegstad Krueger (Norvegia) 1:16:20.0
2. Martin Johnsrud Sundby (Norvegia) 1:16:28.0
3. Hans Christer Holund (Norvegia) 1:16:29.9
4. Denis Spiţov (AOR/sportiv olimpic rus) 1:16:32.7
5. Maurice Manificat (Franţa) 1:16:34.2
6. Dario Cologna (Elveţia) 1:16:45.1
7. Andrew Musgrave (Marea Britanie) 1:16:45.7
8. Alex Harvey (Canada) 1:16:53.4
9. Martin Jaks (Cehia) 1:16:53.8
10. Johannes Hoesflot Klaebo (Norvegia) 1:17:03.4
……………………………………………………………………….
24. Paul Constantin Pepene (România) 1:18:20.4

 

Frigul este marea problemă a Jocurilor Olimpice de Iarnă 2018, organizate de Coreea de Sud, iar previziunile meteorologice pentru următoarele zile, care vorbesc despre valori ale temperaturilor de -25 grade Celsius, vânt puternic, dar şi micul seism cu magnitudinea de 4,6 grade produs dimineaţă, în regiunea Pohang şi care a fost simţit pe întregul teritoriu sud-coreean, demonstrează că natura încă are un cuvânt de spus şi ar putea deveni vedeta fără voie a acestei Olimpiade, conform AFP.

Condiţiile meteorologice severe au ridicat numeroase probleme sâmbătă, în timpul probei de sărituri cu schiurile. Săritorii au fost nevoiţi să-şi aştepte multă vreme rândul la start, pentru a coborî pe trambulina olimpică, în frig, ajutaţi de personalul tehnic care i-a acoperit cu pături.

„Sincer, a fost destul de rău pentru mine, dar ce puteam face…”, a declarat săritorul polonez Dawid Kubacki, care s-a plasat pe locul 35 din 50 de competitori şi s-a confruntat cu schimbări ale direcţiei şi puterii vântului. „A fost o loterie”, a adăugat el.

Alţii, printre care şi majoritatea spectatorilor probei, au fost cuprinşi de frigul intens. „Am îngheţat bocnă”, a exclamat săritorul austriac Michael Hayboeck, care s-a plasat pe locul 21. Proba s-a încheiat până la urmă cu o întârziere de peste o oră faţă de programul anunţat.

„Securitatea atleţilor este prioritatea noastră”, a subliniat duminică dimineaţă Mark Adams, purtător de cuvânt al Comitetului Olimpic Internaţional (CIO). „Toate locaţiile (unde se desfăşoară probe olimpice) sunt bine organizate şi în contact direct cu federaţiile internaţionale. Suntem încrezători că federaţiile şi sportivii ştiu ce pot să facă şi ce să nu facă”, a adăugat Adams.

Duminică dimineaţă a fost favorizată prudenţa. Vântul puternic, ce bătea în rafale cu 50 până la 72 de kilometri pe oră, a provocat anularea probei de coborâre bărbaţi, una dintre marile atracţii sportive ale JO. Proba de coborâre a fost reprogramată pentru joi.

Organizatorii s-au adresat şi spectatorilor care doresc să asiste la probele olimpice. „Spectatorii sunt invitaţi să se îmbrace cât mai gros şi să nu uite de căciuli şi mănuşi”, conform Comitetului local de organizare al JO (POCOG).

Duminică dimineaţă s-a produs şi un mic seism de magnitudine 4,6 în zona în care se desfăşoară activităţile olimpice din estul Coreii de Sud. „Toate construcţiile şi amenajările din locaţiile prevăzute pentru probe olimpice sunt concepute să reziste la seisme cu magnitudinea de peste 7,0”, a asigurat POCOG.

„Astfel, pot să vă promit că nu este niciun motiv de nelinişte cu privire la aceste facilităţi”, a subliniat Sung Baik-you, preşedintele POCOG.

Chiar şi aşa, seismul a declanşat o alertă automată pentru toţi cei care asistă sau participă la marele eveniment sportiv. JO de Iarnă 2018 par însă predestinate să „tremure” în toate sensurile posibile, conchide AFP.

Sven Kramer, campion olimpic la 5.000 de metri la patinaj viteză pentru a treia oară consecutiv

Sportivul olandez Sven Kramer a devenit campion olimpic la 5.000 de metri la patinaj viteză pentru a treia oară consecutiv

Olandezul, laureat şi în 2010 şi 2014, a încheiat proba în şase minute, nouă secunde şi 79 de sutimi, record olimpic.

Locul doi a fost ocupat de recordmanul mondial, canadianul Ted-Jan Bloemen, iar pe trei s-a clasat norvegianul Sverre Lund Pedersen.

DailyBusiness
Atenționare urgentă pentru români. Suedia reintroduce controale stricte la frontiere, suspendând parțial Schengen!
Spynews
Bucurie imensă în familia lui Gabi Bădălău! Sora afaceristului, Sabina, e însărcinată / FOTO
Bzi.ro
Andreea Esca este hotărâtă să rupă normele! Vrea să dea lovitura pe scena de la Untold
Fanatik.ro
Locul secret de la malul mării desemnat „cel mai frumos loc de locuit”. Toți visează să trăiască aici
Capital.ro
Călin Georgescu a făcut anunțul înainte de alegeri. Toți românii trebuie să știe
Playtech.ro
Blackout în Londra. Panică la metrou, trenurile au rămas blocate: „Luminile s-au stins, pur și simplu”
DailyBusiness
Fum alb la Vatican! Cardinalul protodiacon va ieși la balconul central pentru a anunța „Habemus Papam!”
Adevarul
Pastila banală care poate salva viața în caz de infarct, de care românii au uitat. Cum o administrezi corect
wowbiz.ro
De ce s-a spânzurat de fapt judecătoarea Georgeta Ciungan! Breaking news
Spynews
Cu ce se ocupă Radu Mazăre în Madagascar. Fiul lui, Răducu, urmează să îl viziteze
Spynews
Imagini înduioșătoare cu Nasrin Ameri însărcinată. Prezentatoarea este mama unui băiețel de aproape doi ani / FOTO
Evz.ro
Emisiunea care a rupt România. Audiențe de vis
Ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV
Prosport.ro
Prezentatoarea TV a apărut în costum de baie, iar soțul ei a fost numit pe loc „cel mai norocos bărbat din lume”
kanald.ro
Judecătoarea Georgeta Ciungan a fost găsită moartă în propria casă! Aceasta a fost o figură emblematică în sportul românesc
Cancan.ro
Ce afecțiunea avea judecătoarea Georgeta Ciungan, care s-ar fi sinucis în Bihor. A fost internată la începutul anului, dar…
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Doliu în lumea sportului. S-a stins o mare legendă. Vestea morții sale a șocat întreaga lume
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Gimnasta, în bikini, după ce s-a retras la 22 de ani
stirilekanald.ro
Tatăl care și-a lăsat fetița de 2 ani să moară în mașină! Uluitor ce făcea
Nicușor Dan răstoarnă toate calculele. La asta nu se aștepta nimeni
MediaFlux
Tăieri de pensii în 2025. Pensionarii cu grupe de muncă, cei mai afectați
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Sunt considerate fructele viitorului. Se adaptează la secetă, terenuri aride și se pot consuma proaspete, deshidratate sau în conserve