BIAS 2018. Spectacol aviatic şi o cerere inedită în căsătorie VIDEO

BIAS 2018. A zecea ediţie a "Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition" este dedicată Centenarului și va avea loc sâmbătă, 28 iulie 2018, pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa–Aurel Vlaicu si Romaero. Intrarea publicului la BIAS este liberă.
Alina Costache
27 iul. 2018, 07:57
BIAS 2018. Spectacol aviatic şi o cerere inedită în căsătorie VIDEO

UPDATE: Moment emoţionant la show-ul aviatic de la Bucureşti. O angajată a Forțelor Aeriene Române a avut parte de cea mai frumoasă surpriză, când iubitul ei s-a așezat în genunchi în fața a zeci de oameni și i-a cerut să fie soția lui. Tânăra a spus „Da”, în aplauzele tuturor.

UPDATE:Zeci de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la cel mai mare show aviatic din Capitală. Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF) au gestionat, sâmbătă, împreună cu Serviciul de Ambulanţă (SABIF), 47 de cazuri medicale la BIAS 2018.

Potrivit unui comunicat al ISUBIF transmis sâmbătă AGERPRES, patru persoane au fost transportate la spital.

Aproximativ 40 de mii de persoane se află la showul aerian BIAS 2018. Peste o sută de aeronave şi 150 de piloţi şi paraşutişti din România, SUA sau Turcia participă la showul aerian.

Începând de vineri dimineața, 27 iulie, pe Aeroportul Băneasa s-a deschis, pentru experți și specialiști în aviație, expoziţia de aviaţie generală – General Aviation Exhibition, unde producători și proprietari de aeronave, precum și furnizori de servicii de aviație generală expun zeci de aeronave civile, de la avioane ultrauşoare, până la business jet-uri. Spectatorii vor putea vizita General Aviation Exhibition în cursul zilei de sâmbătă, 28 iulie.

Cel mai impresionant show aerian al României are loc sâmbătă, 28 iulie, de la ora 10.00, pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa–Aurel Vlaicu & Romaero, este organizat de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, Aeroclubul României, Forțele Aeriene Române, ROMATSA, ROMAERO și Clubul Sportiv AIBO și se desfăşoară sub patronajul Ministerului Transporturilor, Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Economiei.

BIAS 2018 reuneşte 150 de aeronave civile şi militare, în evoluţii aeriene şi expuse publicului, dar şi peste 100 de piloţi şi paraşutişti.

BIAS 2018 este un spectacol de forță aeriană, în care așii aviației civile și militare din România, Turcia, Polonia, Ungaria, Marea Britanie, Germania, SUA, Grecia, Austria, Italia, Spania, Cehia și Lituania vor încânta spectatorii cu acrobații aeriene uluitoare și demonstrații de elită, dar și cu aeronave expuse la sol.

Spectatorii vor putea urmări în evoluții aeronave supersonice F 16 Fighting Falcon, Saab Jas 39 Gripen, F 15 Eagle și Eurofighter Typhoon. Printre avioanele expuse pentru public pe Aeroportul Băneasa, va fi și aeronava Boeing E-3A Sentry AWACS, aflată sub comanda NATO.

Printre participanți se numără, de asemenea, nume consacrate din elita aviației românești, din cadrul Școlii Superioare de Aviație Civilă.

Turkish Stars’ (Türk Yıldızları) au venit pentru prima dată la BIAS în 2012; s-au întors în 2015; și iată-i, din nou, invitați speciali, la ediția noastră specială!

Ceea ce-i face deosebiți este faptul că sunt singura formație de acrobație ce zboară cu opt avioane supersonice. Mai mult, încă din 2001, înregistrau un record mondial, evoluând în faţa unui public de un milion de spectatori.

Avioanele de luptă NF-5 sunt preferate de Turkish Stars datorită sistemelor electronice de bord, dar și performanțelor tehnice, acestea având un design potrivit zborurilor supersonice, fiind capabile să atingă o viteză maximă de 1315 km/oră.

Dacă anul trecut am avut foarte frumoasa surpriză de a-l auzi pe reprezentantul echipei SOLOTURK adresându-ni-se în limba română și declarând că România este țara lui Henri Coandă; România este cel mai bun aliat!’, suntem curioși cu ce lecție de limba română s-au pregătit colegii lor de la Turkish Stars’.

George Rotaru este director general al Aeroclubului României, încă din 2009, instructor de zbor pe avion și planor, pilot de acrobație – cap al formației Hawks of Romania și, nu în ultimul rând, unul dintre „creierele’ BIAS.

La 14 ani, visa să zboare; la 15, se înscria la parașutism și a început, propriu-zis, la 16, cu planorism. Spunea, la un moment dat, că cea mai grea misiune pentru el este să conducă Hawks of Romania pentru că este nevoie de o coordonare milimetrică; deducem, logic, că i-a fost mult mai ușor să-și ducă echipele, în fiecare an, în peste 20 de demonstrații aviatice, în aproape toate oraşele mari ale ţării, cât şi în ţări străine.

Pentru că, anul acesta, Aeroclubul României ajunge la venerabila vârstă de 95 de ani, echipele sale de acrobaţie (Hawks of Romania, Vulturii Tricolori, Blue Wings, Lotul Naţional de Paraşutism, White Wings, The Pelicans) ne pregătesc un spectacol grandios: peste 30 de aeronave, peste 40 de parașutiști, peste 40 de piloți, peste 27 tehnicieni și ingineri, nenumărați sportivi și voluntari ai Aeroclubului României se antrenează pentru a prezenta, la cel mai important eveniment al anului, imaginea Aviației Sportive din România.

Iacării Acrobaţi, unici pentru spectacolele lor aeriene care includ efecte pirotehnice, muzică și lumini.
Jurgis Kairys, celebrul pilot lituanian, multiplu campion mondial la acrobaţie aeriană.
The Flying Bulls ((LOCKHEED P-38 „LIGHTNING”, B-25J „MITCHELL”, CHANCE VOUGHT F4U-4 „CORSAIR”, T28 TROJAN, 2 x DORNIER ALPHA JETS & elicopterul BO-105);).

Forţele Aeriene Române se remarcă la BIAS 2018 cu o participare de excepție, care constă într-o serie de evoluții în premieră absolută pentru România. Spectatorii vor avea șansa de a admira evoluțiile spectaculoase ale profesioniştilor din elita Forţelor Aeriene Române, care vor realiza adevărate demonstrații artistice de forță supersonică la manşa aeronavelor F-16 Fighting Falcon. De asemenea, așii manșei din cadrul Forțelor Aeriene Române vor evolua cu aeronave IAR 316 B, IAK 52, IAR 330 PUMA, C 130 Hercules, și C 27 Spartan. Spectatorii vor putea urmări, de asemenea, şi exerciţiile de poliţie aeriană şi de sprijin pentru desant aerian.

TAROM. Publicul va putea să admire exercițiile executate cu măiestrie și siguranță de piloți ai companiei naționale de transport aerian.

Polonia – Polish Air Force Team ISKRY & Red White Sparks

În premieră pentru România, la BIAS 2018 vor participa ‘magicienii’ White Red Sparks, formația de acrobație a Forțelor Aeriene ale Poloniei, care evoluează cu 6 aeronave PZL TS-11 Iskra.

Italia – Eurofighter Typhoon
NATO – AWACS
Spania – F18
Germania – Eurofighter Typhoon și Tornado
US AIR FORCE – F-15 Eagle

Echipa US AIR FORCE revine la BIAS cu aeronave F15. F-15 Eagle, produs de McDonnell Douglas (Boeing, după alipire, în 1997), este un avion bimotor cu postcombustie, capabil de zbor de noapte, pe toate condițiile meteo, destinat penetrării spațiului aerian inamic, obținerii și menținerii superiorității aeriane.

A fost proiectat pentru Forțele Aeriene ale Statelor Unite și a zburat pentru prima dată în iulie 1972. Este una dintre cele mai reprezentative aeronave ale erei moderne. Datorită performanțelor încă neegalate, F-15 rămâne în serviciu activ, urmând să fie retras cel mai devreme în 2020.

DailyBusiness
Românii, „salahorii” Europei: Muncim cel mai mult, dar trăim cel mai puțin!
Spynews
Bucurie imensă în familia lui Gabi Bădălău! Sora afaceristului, Sabina, e însărcinată / FOTO
Bzi.ro
Fiica Loredanei Groza arată senzațional la 27 de ani! Elena Boncea a făcut furori pe podium, pentru o cauză nobilă!
Fanatik.ro
Banca Transilvania, avertisment de maximă importanță pentru clienți. Riscă să rămână fără bani în cont din cauza acestui lucru banal
Capital.ro
Abonament pentru șoferi în România. Banii se retrag automat din cont. 12 plăți pe an ca să circuli legal
Playtech.ro
Se schimbă liderul în cursa pentru Cotroceni. Sondajul Polymarket indică o răsturnare de situație. Cine este favorit
DailyBusiness
Sprijin pentru familiile din România: 15.000 de lei. În ce condiții se oferă
Adevarul
„Vaccinurile inverse”: soluția revoluționară pentru bolile autoimune și alergii. Un nou „Sfânt Graal” al medicinei
wowbiz.ro
"M-a sunat și..." ULTIMA DISCUȚIE dintre Eugen Cristea și Cristina Deleanu, înainte să moară. Ce i-a transmis femeia cu care era de 40 de ani, la telefon
Spynews
Cu ce se ocupă Radu Mazăre în Madagascar. Fiul lui, Răducu, urmează să îl viziteze
Spynews
Imagini înduioșătoare cu Nasrin Ameri însărcinată. Prezentatoarea este mama unui băiețel de aproape doi ani / FOTO
Evz.ro
Ultima dorință a unei mari actrițe. Cum va fi condusă pe ultimul drum
Ego.ro
Oana Roman, momente dramatice, EXCLUSIV: ”O relație abuzivă și toxică...”
Prosport.ro
FOTO. Gimnasta, în bikini, după ce s-a retras la 22 de ani
kanald.ro
Ploi torențiale, furtuni și ninsori în acest weekend, în România. Ce județe sunt vizate
Cancan.ro
NU E BANC! Câți lei costă un kilogram de cireșe azi, 16 mai 2025, în Piața Obor 😲
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Călin Georgescu a acceptat. Decizia lui George Simion, fix înainte de alegeri: Așa cum îmi cereți!
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Dată afară că e prea indecentă, a făcut avere cu pozele ei și acum a revenit
stirilekanald.ro
Băiețel de 7 ani mort după ce a fost pedepsit de părinți să mănânce forțat
Cum să-ți ”păcălești” stomacul. Alimentele care îți taie pofta de mâncare și nu îngrașă
MediaFlux
Răsturnare de situație privind ratele. BNR a făcut anunțul zilei
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Premieră la nivel național: un oraș din România va avea o pădure-parc imensă