Sfaturi pentru a avea pielea fină ca mătasea

Pielea fină în mod natural este fără îndoială o chestiune genetică. Însă se poate obţine un ten fin şi dacă se adoptă o serie de decizii bune. Iată câteva sfaturi:
Romania TV
10 sept. 2012, 07:35
Sfaturi pentru a avea pielea fină ca mătasea

Produsele de îngrijire trebuie să fie adaptate tipului de piele

Cel mai important lucru este stabilirea tipului de piele – sensibilă, uscată, mixtă, grasă. Fiecare tip de piele are nevoie de o îngrijire specifică, potrivit linternaute.com. Se impune, deci, o consultaţie dermatologică. Creme pentru corp şi faţă, produse de gomaj, geluri de duş, lapte demachiant – pentru fiecare există versiuni potrivite fiecărui tip de ten.

Se preferă machiajul uşor

Există pe piaţă din ce în ce mai multe produse dermatocosmetice. Însă acoperirea pielii cu straturi şi straturi de fond de ten nu este o idee bună. Pielea trebuie lăsată să respire. Machiaţi-vă cu moderaţie şi alegeţi produse de bună calitate.

Demachierea este indispensabilă

… dacă se doreşte o piele frumoasă. Epiderma se regenerează, iar pentru a face acest lucru ea trebuie să fie curăţată şi lăsată să respire. În mod ideal, demachierea trebuie să se facă de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, chiar dacă nu folosiţi produse de machiaj, pentru a elimina urmele de praf, poluare, transpiraţia etc.

Pielea trebuie hidratată

Regula este valabilă atât pentru ten, cât şi pentru pielea restului corpului. Pentru hidratare, se bea zilnic o cantitate de apă de 1,5-2 litri (acest lucru permite şi eliminarea toxinelor, care dau tenului un aspect tern). Apoi vin crema, gelurile de duş hrănitoare şi produsele de machiaj cu substanţe active hidratante.

Atenţie la alimentaţie

Alimentele prăjite şi grăsimile pot provoca apariţia coşurilor şi a altor imprefecţiuni. Alegeţi fructe şi legume proaspete, ceai verde, bogat în antioxidanţi – inamicii pielii ridate. Unele uleiuri (rapiţă, nuci etc.) şi unele tipuri de peşte (somon, macrou) conţin acizi graşi Omega 3 şi 6, care ajută la menţinerea supleţii pielii. Morcovii, roşiile şi alte alimente bogate în betacaroten asigură o piele frumoasă tot timpul anului.

Pielea trebuie curăţată în profunzime

Băile de aburi şi măştile purificatoare, de exemplu, sunt potrivite pentru tenul cu puncte negre. Gomajul este un remediu universal. Pielea uscată are nevoie de un gomaj cu proprietăţi hidratante.

Mersul la culcare devreme

Opt ore de somn reprezintă garanţia unui ten frumos – alungă oboseala, cearcănele, pungile de sub ochi, stresul, pe scurt, celulele epidermei se regenerează.

Protejarea de factorii agresivi externi

Expunerea la soare este benefică pentru corp şi spirit, mai ales în timpul iernii. Însă atenţie la razele UV, responsabile pentru petele cutanate, riduri şi alte tulburări ale pielii grave. Nu ezitaţi să folosiţi creme care conţin filtre de protecţie solară. Iarna, în timpul vacanţelor la munte, folosiţi creme cu factor SPF 50. Soarele este periculos atât la plajă, cât şi pe pârtie.

Igiena vieţii

Un pahar cu vin roşu are proprietăţi antioxidante. Însă excesul de alcool dăunează pielii, pentru că o deshidratează şi elimină elasticitatea ei. Tutunul contribuie la apariţia aspectului tern şi a ridurilor. Sportul este benefic pentru circulaţia sangvină şi ajută la eliminarea toxinelor.

Hrănirea pielii

Pielea nu are nevoie doar de hidratare, ci şi de hrănire, mai ales dacă este uscată. Alimentele pe care le consumaţi au un rol important. Însă şi anumite produse pot hrăni pielea prin acţiunea externă: untul de karité şi uleiurile vegetale.

DailyBusiness
România atinge pragul critic de 60% datorie publică. Guvernul promite măsuri drastice: „Facem curățenie în sinecuri și cheltuieli discreționare”
Spynews
Legătura între coșmaruri și riscul de deces precoce. Sfaturi pentru gestionarea stresului
Bzi.ro
Ce a făcut Mihai Leu chiar înainte să moară, deși era în comă profundă. Soția sportivului a oferit detalii dureroase
Fanatik.ro
Zodiile pentru care destinul trece printr-o transformare totală. Se vede străinătatea, apar locuri de muncă noi, oportunități financiare și chiar povești de dragoste
Capital.ro
Marea actriță ne-a părăsit. Era cea mai frumoasă: A devenit o stea pe cer
Playtech.ro
Schimbare importantă pentru locatarii de blocuri: Cum vor fi convocați de acum proprietarii la ședințele asociației
DailyBusiness
RAR publică date oficiale privind consumul și emisiile de CO2 ale autoturismelor înmatriculate în România. Ce trebuie să știe șoferii
Adevarul
Mărturia unui mercenar cubanez care a dezertat din armata rusă: „Ne loveau pentru a scoate frica din noi”
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Scene dureroase la înmormântarea lui Mihai Leu. Soția lui, Anna, a plâns în hohote lângă sicriul marelui sportiv | FOTO
Spynews
Ultima postare a motociclistului italian, înainte să moară! Bărbatul era fascinat de urșii din România | FOTO
Evz.ro
Bătălia chiriilor în 2025. Orașele unde găsești cele mai mici prețuri și recordurile de scumpiri
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Frumoasa iubită a milionarului român din Rusia a spus „Da”
kanald.ro
Accident naval în Tulcea, pe brațul Sulina! Cinci persoane au ajuns la spital, după ce o barcă a intrat în mal
Cancan.ro
BREAKING! Ilie Bolojan taie pensiile speciale: Vor fi ATACATE! A făcut anunțul bombă în urmă cu puțin timp
Playsport.ro
Unde sunt radarele fixe din România, detaliul esențial oferit de Poliția Română. Aici se...
Capital.ro
Marele actor pe care l-a pierdut România. A fost o emblemă a țării
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Arată ca un manechin, dar a fost livratoare de mâncare
stirilekanald.ro
O fetiță de 9 ani a îndurat șase ore de chin până când a murit. Propria mamă a lăsat-o în mașină, în soare, cât ea era la muncă
Primul semn neobișnuit de cancer de colon, potrivit medicilor
MediaFlux
Avertismentul oamenilor de știință. Rotația Pământului se accelerează în mod neașteptat. Cea mai scurtă zi din istorie
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Pion într-un joc diplomatic controversat. Ce s-a întâmplat cu femeia vândută de Nicolae Ceușescu unui canibal african