Ce efect au gândurile pozitive asupra creierului

Barbara Fredrickson, profesor de psihologie la Universitatea din Carolina de Nord, a testat impactul emotiilor pozitive asupra creierului prin intermediul unui mic experiment. Ea si-a impartit subiectii in cinci grupuri, apoi i-a pus sa urmareasca videoclipuri diferite.

RomaniaTV.net
07 sept. 2018, 19:37
Ce efect au gândurile pozitive asupra creierului

Impartirea pe grupuri

Participantii din primele doua grupuri au privit videoclipuri ce generau emotii pozitive. Primul grup a privit imagini care dadeau un sentiment de bucurie. Grupul 2 a privit imagini ce dadeau un sentiment de multumire/satisfactie.

Grupul trei a fost cel de control. Oamenii de aici au fost expusi la imagini neutre care nu produceau niciun fel de emotii.

Ultimelor doua grupuri li s-au aratat videoclipuri ce generau emotii negative. Membrii grupului patru au privit filmulete ce generau sentimente de teama, iar grupul 5 a fost expus la imagini ce creau sentimente de furie.

Rezultatele

Apoi, fiecare participant a fost rugat sa se imagineze intr-o zituatie similara in care s-ar lasa cuprins de acele sentimente si apoi sa scrie pe o foaie de hartie ce ar face. Fiecarui subiect i s-a inmanat o foaie de hartie care incepea cu: „Mi-ar place sa…”

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.