Gabriela Firea: Primăria Capitalei pierde bani

Scandalul banilor alocați de guvern pentru primării ia amploare. Primarii de municipii au mers la Guvernul României, acolo unde au avut loc discuții cu premierul Dăncilă. Edilii se plâng că reducerea sumelor alocate de guvern din coletele defaclate pe TVA dezechilibrează bugetele locale și privează locuitorii marilor orașe de investiții importante.

RomaniaTV.net
30 ian. 2019, 11:20
Gabriela Firea: Primăria Capitalei pierde bani

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a susţinut, miercuri, după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă, că, prin proiectul de buget, municipalitatea bucureşteană pierde 80 milioane de euro şi a făcut apel la prim-ministru să găsească o soluţie.

„În ceea ce priveşte Primăria Capitalei, potrivit proiectului de buget, noi pierdem aproape 80 de milioane de euro exact în acest an în care ar trebui să achităm creanţa ELCEN, în jur de 230 milioane de euro, când demarăm construirea spitalului metropolitan doar din surse proprii şi când achităm cele 400 de autobuze euro 6. De aceea, am făcut apel la doamna prim-ministru. I-am explicat toate facturile pe care trebuie să le achităm anul acesta. (…) Deşi Primăria Capitalei pare că are un buget mare, atunci când îl raportezi la cheltuielile pe care trebuie să le facem pentru a creşte calitatea vieţii, şi în Bucureşti banii sunt foarte puţini. Aşteptăm de la doamna prim-ministru o reacţie. (…) Sperăm ca după şedinţa de Guvern să dea un răspuns în ceea ce priveşte toate procentele pentru primăriile din ţară şi pentru Primăria Capitalei care are o pierdere de 80 milioane de euro, o pierdere foarte mare, o pierdere consistentă. Nu aş vrea să ne considerăm pedepsiţi”, a spus Firea.

La intrarea la discuţii, Gabriela Firea susţinea că Guvernul vrea să taie 80 de milioane de euro de la bugetul Primăriei Capitalei.

„Sub nicio formă nu trebuie să închidem ochii la tăierea bugetelor.  Din păcate, din nou va trebui să suportăm austeritate când  zi de zi la televizor ni se prezintă o situație roz. Pentru bugetul Capitalei a avut loc o discuție de dimineață și am fost informați că se ia în calcul să se taie 70 – 80 de milioane de euro  Asta ar însemna să nu mai putem cumpăra autobuze, să realizăm trei sau patru pasaje și să nu mai putem construi o maternitate nouă”, a declarat Gabriela Firea .

Citeşte şi:  Primarii de municipii continuă discuţiile cu Ministerul Finanţelor pe tema alocărilor bugetare. Edilii ameninţă cu proteste