Incidente la Oltchim. Protestatarii, FUGĂRIŢI de jandarmi în curtea combinatului VIDEO

Sute de muncitori au reluat miercuri protestele pe platforma combinatului Oltchim, din Râmnicu Vâlcea. Manifestaţia s-a desfăşurat în mod paşnic până în jurul orei 11, când muncitorii s-au retras în secţii, după ce au primit asigurări că până vineri vor primi tichetele de masă, iar până pe 5 octombrie vor încasa avansul pe luna august. În curte au mai rămas totuşi 20 de protestatari, care au susţinut că sunt de la compania Metchim, iar jandarmii au intervenit pentru a-i dispersa.
Romania TV
26 sept. 2012, 05:58
Incidente la Oltchim. Protestatarii, FUGĂRIŢI de jandarmi în curtea combinatului VIDEO

Update ora 11.10 După ce muncitorii de la Oltchim s-au retras în secţii, în curte au mai rămas 20 de persoane cu pancarte, pe care aveau scrise mesaje împotriva guvernului Ponta şi a lui Dan Diaconescu. Jandarmii au intervenit şi au încercat să-i disperseze. Se pare că printre cei 20 de oameni se aflau şi persoane din afara combinatului, care nu erau angajate la Oltchim. Unul dintre protestatari rămaşi în curte a declarat că este angajat al Metchim, una dintre companiile de pe platforma chimică şi la care nu s-au plătit salariile de patru luni de zile.

Update În jurul orei 11.00, majoritatea muncitorilor de la Oltchim s-au retras în secţii, după ce au primit promisiunea că până vineri vor primi tichetele de masă, iar până pe 5 octombrie vor primi avansul pe luna august.

Peste 500 de muncitori s-au strâns încă de la primele ore ale dimineţii pe platforma combinatului Oltchim, pentru a protesta faţă de neplata salariilor, dar numărul manifestanţilor se aşteaptă să ajungă la peste 1.000 până la prânz.

Nemulţumirea a ajuns la cote maxime, iar oamenii nu mai au încredere în promisiunile făcute de guvernanţi. Problema lor cea mai gravă este că nu şi-au primit salariile pe luna august, deşi au primit promisiuni ferme că acest lucru se va întâmpla. O parte dintre muncirori vor mai lucra până joi, la revizia anuală a instalaţiilor, însă de joi ei nu vor mai avea practic ce să facă. Producţia este oprită, iar curentul electric este tăiat.

Nemulţumirile angajaţilor de la Oltchim s-au mutat şi pe pancarte. Supăraţi de incertitudinea în privinţa privatizării, salariaţii au afişat mesaje împotriva lui Dan Diaconescu.

Oamenii au avut pancarte pe care scria „Oltchim nu e OTV”, „Ponta nu ceda”şi ”Banii sau puşcăria”.

Protestarilor de la Oltchim li s-au alăturat 300 de muncitori din Argeş, de la Arpechim, divizia de petrochimie, care asigură materia primă pentru Oltchim.

Protestele de la Oltchim au fost reluate după opt zile, în care oamenii au aşteptat ca Guvernul să îşi respecte angajamentele.

Citeşte şi:

Unde s-au scurs banii Oltchim. Lista firmelor-CĂPUŞĂ care au lucrat cu combinatul

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Orașul din România unde se deschide o nouă fabrică. Zeci de locuri de muncă noi vor fi disponibile
Capital.ro
Interzis în toată România. Legea este în vigoare din 2008
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Este vestea momentului pentru românii care au credite la bancă!
Adevarul
Vârsta de pensionare se va modifica la fiecare 3 ani. Cum pot ieși femeile mai devreme la pensie
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Vestea anului pentru români. În sfârșit, o țară nu ne mai cere pașaportul
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mama tinerei moarte în accidentul de la Codăești a cedat! Aștepta să își vadă fiica în rochie de mireasă, dar Ionela s-a întors acasă în sicriu
Cancan.ro
S-au luat la bătaie în ultimul hal, în Parlamentul României. VIDEO EXCLUSIV
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Meteorologii Accuweather anunță ploi în majoritatea regiunilor însoțite de intensificări ale vântului și descărcări electrice: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 22 mai 2024
Capital.ro
DECIZIE pentru toți românii care au BULETIN. A fost semnat decretul prezidențial
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
DOCUMENTUL pentru RECALCULAREA PENSIEI! Trebuie COMPLETAT OBLIGATORIU
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'