CSM: Există indicii că judecătorul Cristi Danileţ a încălcat Codul deontologic al magistraţilor

Secţia pentru judecători a CSM a stabilit, în şedinţa de miercuri, că există indicii că judecătorul Cristi Danileţ a încălcat Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor.

RomaniaTV.net
13 mart. 2019, 13:42
CSM: Există indicii că judecătorul Cristi Danileţ a încălcat Codul deontologic al magistraţilor

Secţia pentru judecători din cadrul CSM a decis cu majoritate de voturi că judecatorul Cristi Dănileț a încălcat norme de conduită din Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor. 

„Secţia a constatat că ar putea să existe indicii cu privire la încălcarea de către domnul judecător Cristi Danileţ din cadrul Tribunalului Cluj a normelor de conduită reglementate de art. 9 alin. 2 din Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor (6 voturi pentru şi 3 împotrivă) şi că nu există indicii cu privire la încălcarea normelor de conduită reglementate de art. 17 din Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor (5 voturi pentru şi 4 voturi împotrivă).”, este decizia Secţiei pentru judecători din CSM.

Potrivit România TV, Inspecția Judiciară s-a sesizat după o postare făcuta în spațiul public de judecătorul Cristian Danileţ  în care îl critică pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Este vorba despre postarea făcuta anul trecut de judecator în care il critica pe Tudorel Toader pentru care a anunţat o OUG, potrivit căreia persoanele care cred ca au fost condamnate în baza interceptărilor ilegale sau a protocoalelor cu SRI pot cere revizuirea sentinţei. Judecatorul Danilet a catalogat acesta decizie ca fiind o idee trăsnita. Cristi Danileţ spunea că judecatorii nu au ştiut de existenta protocoalelor şi că acestea nu aveau cum să influenţeze legalitatea probelor din dosarele penale. Contrar acestor declaraţii ştim bine că există o hotărâre definitivă care a presuspus desecretizarea protocoalelor tocmai pentru că existau controverse. Inspecţia judiciar s-a sesizat după postarea făcută de judecator, iar documentele au fost trimise la CSM care astazi a venit şi cu decizia finală.