Care sunt cele mai rapide metode de slăbit

Fiecare dintre noi se confruntă cu un surplus de kilograme, mai mare sau mai mic, după o iarnă de răsfăț. Acum când se apropie cu pași repezi vara, este perioada în care avem nevoie de cele mai rapide și eficiente metode de slăbit.

21 mart. 2019, 10:06
Care sunt cele mai rapide metode de slăbit

Dieta Dukan este o dietă cu o vechime de aproape 45 de ani, fiind propusă de către un medic parizian, Pierre Dukan. Dieta Dukan a fost gândită ca o variantă eficientă a dietelor deja existente, astfel încât să nu mai apară îngrășarea de după dieta ținută.

Doctorul francez a creat dieta Dukan în patru faze, astfel încât procesul să fie unul eficient și rapid atunci când vine vorba de slăbit și de menținerea greutății atinse, motiv pentru care principiul este unul al consumului de proteine și a diminuării celui de lipide și glucide.

Ce presupune dieta Dukan

Dieta Dukan este o dietă bazată pe consum de proteine, așa cum am remarcat mai sus. Cu toate acestea, dieta Dukan este concepută pentru a fi urmată în patru faze ce trebuie respectate cu sfințenie pentru a atinge rezultatul dorit.

Prima fază din dieta Dukan este numită și faza de atac, datorită faptului că se consumă doar produse cu un conținut ridicat de proteine. Această primă fază nu impune anumite cantități, însă trebuie consumat cel puțin 1 litru și jumătate de apă zilnic. Sunt permise alimente de origine animală precum: carne de vită, de pasăre, jambon de curcan sau de pui, lactate cu 0% grăsime. Prima fază se va întinde pe o perioadă cuprinsă între 1 și 10 zile (de exemplu, 3 zile se va ține această fază dacă se dorește scăparea de mai puțin de 10 kilograme).

Cea de-a doua fază din dieta Dukan, numită și faza de croazieră, reprezintă o adăugare la faza cu proteine de mai sus, și a legumelor. Această fază trebuie

urmată în funcție de câte kilograme doriți să pierdeți. Cea mai potrivită variantă este cea prin care se consumă o zi doar proteine, o zi proteine și legume, astfel încât să nu existe riscul unor carențe de vitamine. Etapa durează până ce se ajunge la greutatea dorită.

Cea de-a treia fază este dedicată consolidării, însemnând faptul că se va începe adăugarea alimentelor diversificate, altele decât cele permise de dieta Dukan, însă cantitățile trebuie să fie mici. De exemplu, se pot adăuga 2 felii de pâine integrală zilnic, 40 grame de brânză ori un fruct pe zi. Totodată, se pot consuma, dar nu mai mult de o dată pe săptămână, alimente precum: 200 grame de paste, tot atâtea grame de mămăligă, în aceeași cantitate mazăre sau linte ori orez alb sau integral. În această etapă trebuie să dedicăm ziua de joi a fiecărei săptămâni primei faze.

Faza a patra din dieta Dukan reprezintă faza de stabilizare, fiind cea mai facilă perioadă. Cu toate acestea, nu sunt permise abuzurile, respectiv trebuie respectate zilele de joi cu produse strict proteice, consumul a 75 de grame de ovăz zilnic, totul complementându-se cu sport.

Dieta Dukan este cea mai eficientă și rapidă metodă de a scăpa de kilogramele în plus și de a menține un ritm de viață sănătos.