Un pui de elefant orfan, adoptat de oameni, s-a împrieteni cu doi câini FOTO

Un pui de elefant, părăsit de turma sa din Malawi, a fost adoptat de o fundaţie pentru protecţia animalelor, iar acum a legat o prietenie deosebită cu doi căţei.

RomaniaTV.net
16 oct. 2012, 14:16
Un pui de elefant orfan, adoptat de oameni, s-a împrieteni cu doi câini FOTO

Elefănţelul Moses a fost adoptat de fundaţia Jumbo pe când avea doar o săptămână. El fusese abandonat de turma sa din rezervaţia Vwaza din Malawi. Pădurarii de la Vwaza Wildlife Reserve au observat un pui de elefant care fugea speriat încercând să îşi găsească mama. Ei au monitorizat puiul şi au încercat să localizeze turma de care aparţinea, însă fără succes. După câteva zile, pădurarii au văzur din nou puiul într-un râu, iar starea sa se deteriorase atât de grav, încât nu mai putea să iasă din apă. Atunci, pădurarii au decis să intervină şi l-au salvat pe elefănţel.

Când a fost adus la Jumbo Foundation, avea doar 20% şanse de supravieţuire. Acum, după câteva luni petrecute la sanctuar, şansele sale au crescut la 50%. El este hărnit cu o formulă specială de lapte, întrucât puii de elefant trec la mâncarea solidă abia la opt luni.

Jenny Webb, proprietara fundaţiei, a devenit mămica adoptivă a puiului, dormind lângă el pe o saltea, pentru ca elefantul să se simtă ca în sălbăticie.  În plus, Moses are acum şi prieteni noi, cu care se înţelege de minune – doi căţei de la sanctuar, Barney şi Bagheera.