Corina Creţu: Republica Moldova, ca şi România, nu îşi permite luxul să se afle în afara Uniunii Europene

Europarlamentarul Corina Creţu, aflată în vizită în Republica Moldova, a avut o întrevedere cu ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a vizitat Grădinița Luminița, din Satul Selemet, reconstruită din banii alocați de Guvernul României, în perioada în care Victor Ponta a fostul prim-ministru şi a acordat un interviu pentru TVR Moldova, în care a vorbit despre perspectiva europeană a Republicii Moldova în condiţiile noii guvernări, despre autostrada Târgu Mureş – Iaşi – Ungeni, dar şi despre implicarea României în negocierile pentru rezolvarea conflictului din Transnistria.

RomaniaTV.net
11 dec. 2019, 14:18
Corina Creţu: Republica Moldova, ca şi România, nu îşi permite luxul să se afle în afara Uniunii Europene

„Instalarea Guvernului Maia Sandu a fost o garanţie pentru drumul euopean al Republicii Moldova. Cred că este prea devreme să se vorbească despre ceea ce face noul guvern, dar speranţele noastre sunt să se continuie europenizarea Republicii Moldova”, a declarat Corina Creţu.

Europarlamentara a precizat că aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană trebuie să fie un scop transpartinic şi că totul depinde de voinţa politică de la Chişinău.

„Eu cred că aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar trebui să fie un scop transpartinic, care să meargă dincolo de partidele politice şi să reprezinte un scop atât de puternic, încât nicio situaţie neprevăzută să nu poată să îl clintească”, a declarat Creţu.

Corina Creţu a mai declarat că Republica Moldova se află sub lupă în Uniunea Europeană.

„Efectiv, Republica Moldova este sub lupă astăzi. La Luxenburg, în reuniunea miniștrilor de externe ai UE, a fost adăugat pe agendă punctul legat de situația din Republica Moldova, ceea ce înseamnă o preocupare și o îngrijorare”, a precizat Crețu, la TVR Moldova.

Aceasta consideră că România este cel mai important sprijin al Republicii Moldova și că, indiferent de situația politică de la Chișinău, este de datoria politicienilor români să-și ajute colegii de peste Prut.

Fostul comisar european se află la Chişinău la invitaţia Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM), pentru a i se conferi titlul de Doctor Honoris Causa.