Florin Cîţu, schimbări la ANAF: „Deblocarea conturilor care aveau poprire se va face instant”

Se fac schimbări majore la ANAF. Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat şi explicat, pentru România TV,  că deblocarea conturilor care aveau poprire se va face instant.

RomaniaTV.net
28 ian. 2020, 18:34
Florin Cîţu, schimbări la ANAF: „Deblocarea conturilor care aveau poprire se va face instant”

Am anuntat zilele trecute ce vom face dar azi s-a  materializat. In primul rand, prorogarea  termenului de la care contribuabilii persoane fizice trebuie sa isi indeplineasca obligatiile declarative si neplata impozitului pe venit  si ale contributiilor sociale.

Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoane fizice, formularul 230, este vorba de prorogarea termenului de la 15 martie 2020 pana la 25  mai. Aceasta a fost o cerinta avuta de la anumite ONG, sa se asigure ca toti vor depune formularul la timp.

O alta modificare a fost la OUG 6 din 2019, am stabilit un nou termen pentru depunerea intentiei de restructurare, respectiv 1 februarie – 31 martie 2020, am avut o prorogare a termenului de depunere a cererii de restructurare, respectiv la 8 februarie 2020 pana la 31 iunie 2020 si am eliminat plafonul de 1 milion lei sa poata beneficia toata lumea de masura de restructurare.

Toti care aveau restante la 31 decembrie 2018 mai mici de 1 milion lei si care nu au fost stinse. O masura care a vent de la mediul de afaceri. O ultima modificare la Codul de procedura fiscala in vederea simplificarii procedurilor de administratie a creantelor fiscale s-a făcut reglementarea restituirii si ridicarii poprii in mod electronic, poprirea sa fie ridicata la restituirea sumei datorate.

Citeşte şi  Florin Cîțu: „Riscul ca România să sufere de pe urma unei crize globale este foarte, foarte mic”

Debitorului sa ii fie eliberate conturile cat mai repede. Este o masura pe care am anuntat-o, o masura de care toata lumea avea nevoie, stiti pana acum cat de complicat era pana se intampla asta. Cineva avea o problema, conturile erau poprite si trebuia sa mergi la fiecare banca cu dovada platii catre ANAF.

Un prim pas cu o solutie dezvoltata intern la Min Finantelor si ANAF, urmeaza o updatare a solutiei in perioada urmatoare cu sistemul bancar sa fie cat mai prietenoasa cu utilizatorii. Acestea au fost masurile„, a declarat Florin Cîţu

Întrebat cât de repede se vor debloca conturile, Cîţu a răspuns: „Inseamna aproape imediat, este un algoritm care ordoneaza contul in functie de sumele din conturi si se face porirea apoi dupa ce se face plata toate conturile sunt eliberate„.