Elon Musk face un anunţ revoluţionar: „În 2026 vor ajunge primii oameni pe Marte”

Elon Musk spune că oamenii ar putea ajunge pe Marte peste doar patru ani şi, în cazul celui mai pesimist scenariu, primele nave cu echipaj uman care vor ajunge pe solul Planetei Roşii peste şase ani.

02 dec. 2020, 16:04
Elon Musk face un anunţ revoluţionar: „În 2026 vor ajunge primii oameni pe Marte”

„Sunt foarte încrezător că primii oameni pe Marte vor ajunge peste 6 ani. Sincronizarea Pământ-Marte se produce o dată la 26 de luni. Am avut una în această vară și asta înseamnă că va fi încă una peste doi ani și o alta peste încă doi. Aș zice peste 6 ani, sunt foarte încrezător. Dacă avem noroc, poate chiar 4 ani”, a declarat Elon Musk, citat de Fox News.

Citeşte şi Elon Musk crede că are o formă moderată de COVID. Acesta pune la îndoială testele: Simptomele mele sunt cele ale unei răceli minore

NASA vrea să se întoarcă pe Lună în 2024, dar Elon Musk gândește mai mult decât atât şi crede că oamenii pot fi pe Marte până în 2026. Şeful Space X şi Tesla a făcut această predicţie la o ceremonie de premiere organizată de Axel Springer. „Vrem să trimitem acolo un vehicul fără echipaj uman în doi ani„, a adăugat Elon Musk.

El vrea să trimită în 2022 două navete SpaceX spre Planeta Roșie. Aceste două nave ar trebui să transporte 100 de tone de echipament pentru generarea de energie, utilaje pentru minerit și pentru asigurarea condițiilor de viață. În acest context, predicţia că primii oameni pe Marte ar putea ajunge în 2026 ar avea acoperire, în accepţiunea şefului Space X