Şcoli deschise în ianuarie, varianta cea mai probabilă luată în calcul de autorități

Potrivit Educație Privată, revenirea la clase a preșcolarilor și a elevilor din ciclul primar se află pe lista de activități care vor fi permise începând din luna ianuarie.
Filip Stan
02 dec. 2020, 18:56
Şcoli deschise în ianuarie, varianta cea mai probabilă luată în calcul de autorități

Şcoli deschise în ianuarie. Deschiderea școlilor primare și a grădinițelor începând din ianuarie 2021 este varianta cea mai probabilă luată în calcul de autorități în acest moment, au declarat pentru Educație Privată surse guvernamentale.

Potrivit surselor citate, școlile vor rămâne în format online și după 9 decembrie, dată până la care este valabilă, în acest moment, închiderea în format fizic.

O decizie cu privire la ciclul gimnazial și cel liceal nu a fost luată, până în acest moment, dar va fi luată în calcul în funcție de evoluția situației epidemiologice, au declarat sursele citate.

ŞCOLI deschise abia în februarie. Anunţ de la Ministerul Educaţiei
Președintele Klaus Iohannis le-a spus liderilor PNL, la o întâlnire care a avut loc în urmă cu o săptămână, că școlile vor fi redeschise abia atunci când vor scădea cifrele de infectări și decesele, relata, la vremea respectivă, G4Media.ro, citând surse din Partidul Național Liberal.

Potrivit surselor citate, președintele le-ar mai fi spus liberalilor că, dacă pandemia evoluează pe o pantă descendentă, nu va mai fi nevoie de impunerea unor noi restricții pe viitor.

Mai mulți lideri PNL, în frunte cu premierul Ludovic Orban, au participat, pe 24 noiembrie, la o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, care a avut loc la Vila Lac, au declarat pentru G4Media.ro surse participante la întrevedere.

În acest moment, școlile sunt închise până pe 9 decembrie, însă Guvernul a adoptat legislația care permite ca acest termen să fie prelungit.

ŞCOLI DESCHISE după alegeri? Anunţul lui Orban după recomandarea OMS

Ordinul de ministru care suspendă activitatea în toate școlile și grădinițele din România a apărut în Monitorul Oficial, pe 9 noiembrie. „Începând cu data de 9.11.2020 se suspendă, pentru o perioadă de 30 de zile, activitățile didactice care impun prezența fizică în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și postliceal a preșcolarilor și elevilor”, stipulează documentul semnat de Monica Anisie.

Același ordin stabilește că inspectoratele școlare și școlile „au obligația să asigure resursele educaționale pentru elevii care nu au acces la tehnologie informațională și internet”.

Ordinul a fost emis după ce posibilitatea de suspendare a școlii fizice până pe 31 decembrie 2020, prin ordin al ministrului Educației, a fost aprobată prin ordonanța de urgență nr 192, document care a fost publicat în Monitorul Oficial. În preambulul actului normativ Guvernul motivează urgența prin faptul că neluarea deciziei “poate genera disfuncționalități majore cu efecte negative asupra bunei desfășurări a activităților din sistemul național de învățământ, dar și asupra elevilor”.

Şcoli deschise în ianuarie? Iohannis: „Recomandările sunt să meargă elevii la şcoală atunci cât pot fi asigurate măsurile care îi ţin în siguranţă.”

Şcoli deschise în ianuarie. Oficial, preşedintele Klaus Iohannis declară că nu este de acord cu afirmaţia Avocatului Poporului care susţine că elevii pierd doi ani de educaţie din cauză că nu fac şcoală faţă în faţă. „Recomandările sunt să meargă elevii la şcoală atunci cât pot fi asigurate măsurile care îi ţin în siguranţă. Deci atunci când este posibil să meargă în condiţii de siguranţă. În condiţiile în care la noi în ţară rata de infectare este foarte mare, aceste condiţii nu pot fi nici create, nici garantate şi pentru a proteja şi copiii şi familiile lor ,din păcate este necesar să se facă învăţământ online”, afirmă Iohannis

Întrebat duminică, dacă este de acord cu opinia Avocatului Poporului riscul de a avea ”o generaţie pierdută” din punct de vedere al educaţiei, ca urmare a faptului că elevii fac cursuri online şi nu faţă în faţă, preşedintele Klaus Iohannis a răspuns că nu este de acord cu această idee. Şeful statului susţine că trebuie puse în context recomandările Organizaţiei Modale a Sănătăţii privind organizarea cursurilor în şcoli acolo unde elevii sunt în condiţii de siguranţă în ceea ce priveşte riscul de infectare.

”Cert este că elevii şi părinţii pierd mult prin faptul că nu se pot desfăşura orele fizic, la clasă. Însă  aceste recomandări trebuie citite până la capăt. Sigur, recomandările sunt să meargă elevii la şcoală atunci cât pot fi asigurate măsurile care îi ţin în siguranţă. Deci atunci când este posibil să meargă în condiţii de siguranţă. În condiţiile în care la noi în ţară rata de infectare este foarte mare, aceste condiţii nu pot fi nici create, nici garantate şi pentru a proteja şi copiii, şi familiile lor, din păcate este necesar să se facă învăţământ online. Cu cât mai bine respectăm noi măsurile, cu atât mai repede copiii se pot întoarce la şcoală. Este o ecuaţie destul de simplă, uşor de înţeles. Ştiu că nu este totdeauna uşor de respectat, dar vă garantez, merită”, a declarat şeful statului la finalul vizitei pe care a făcut-o la call-centerul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti.

Extinderea vacanței școlare de iarnă sau cursuri online după sărbători – între recomandările Comisiei Europene către statele membre, pentru prevenirea infectărilor

“Pentru a reduce riscurile de transmitere a virusului în perioada următoare sezonului sărbătorilor, luați în considerare prelungirea vacanțelor școlare sau introducerea unei perioade de învățare online ca modalitate a introducerii unei perioade “tampon” și a evitării aducerii infecțiilor în școli. În astfel de cazuri, va fi important să anunțați o dată, cu câteva zile înainte de întoarcerea la școală, până la care familiile cu copii și profesorii sunt rugați să se întoarcă acasă, în cazul în care au călătorit”

DailyBusiness
Marcel Ciolacu: „Am ales ordinea și nu haosul. România trebuie să aibă un președinte care are deja o majoritate parlamentară”
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Exit Poll, ora 17.00 – Alegeri Prezidențiale 2025, turul 1. Rezultate surpriză în numărătoarea CURS, AVANGARDE și ARA. Update
Capital.ro
Reguli noi pentru ITP. Ordin direct de la UE. Se va aplica vehiculelor mai vechi de 10 ani
Playtech.ro
Vârsta de pensionare în funcție de data nașterii: Află când te poți retrage din activitate
DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Adevarul
Cum a evoluat apetența românilor pentru vot în 35 ani de democrație. În 2025, cel mai mare număr de secții în diaspora
wowbiz.ro
Doliu în familia Mariei Ciobanu! Mesajul sfâeșietor al interpretei de muzică populară
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Prognoza meteo aduce vești proaste pentru România. Uită de soare!
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Cine este ultima persoană cu care a vorbit Răzvan înainte să se înece în lacul Colibița! Ies la iveală detalii cutremurătoare: „Mi-a mulțumit că i-am trimis bani”
Cancan.ro
Zamfirița din Brașov s-a mutat în Italia și, într-o zi, s-a trezit cu Papa Francisc la ușă. Ce i-a cerut și câți bani i-a dat suveranul pontif
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Doliu în muzica populară din România. Ionuț Dolănescu a dat vestea: Azi ne a părăsit...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
VIDEO Diana Șoșoacă i-a votat pe Corneliu Zelea Codreanu și Nicolae Ceaușescu la prezidențiale: „Puteți să îmi dați amendă cât vreți”
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Pensiile care se dublează începând din luna mai. Românii care vor primi bani retroactiv
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Generalul cu cea mai mare pensie din MApN. Câștigă mai mult decât Nicolae Ciucă sau președintele interimar Ilie Bolojan