Senatorul AUR Diana Şoşoacă, fără mască la şedinţa Senatului. Premierul Nicolae Ciucă cere verificarea adeverinţei medicale

Diana Șoșoacă, senator AUR, a participat luni la prima ședință a Senatului fără mască de protecţie. Şi de această dată, Şoşoacă a invocat motive medicale şi a prezentat o adeverinţă medicală. Ca reacţie la comportamentul ei, premierul interimar Nicolae Ciucă a cerut instituțiilor statului să verifice adeverința invocată de senatorul AUR.

21 dec. 2020, 14:10
Senatorul AUR Diana Şoşoacă, fără mască la şedinţa Senatului. Premierul Nicolae Ciucă cere verificarea adeverinţei medicale

Premierul interimar Nicolae Ciucă cere instituțiilor statului să verifice adeverința invocată de Diana Şoşoacă, senator AUR, pentru a nu purta mască de protecție.

„Regulile sunt stabilite de specialiști și au fost adoptate de instituțiile statului, aprobate la nivel guvernamental, ca atare instituțiile statului trebuie să își facă datoria. Cu certitudine trebuie o verificare făcută de către instituțiile abilitate în acest sens”, a spus Nicolae Ciucă, citat de Mediafax.

Premierul interimar a mai spus că instituțiile „sunt în măsură să se autosesizeze”.

Senatorul AUR Diana Șoșoacă a participat astăzi la prima ședință a Senatului şi nu a purtat mască de protecție.

Diana Șoșoacă nu s-a putut abţine şi a făcut şi un LIVE pe Facebook în care a spus că Parlamentul nu este „groapa cu lei, ci groapa cu hiene” și că a primit la început de mandat un laptop, un set cu pix și stilou „foarte elegant”.

„Suntem în plen, în Senatul României. Așa cum am promis, o să vedeți tot ce este aici. Hai să vă arăt un pic sala. Pe noi ne-au pus între PSD și PNL. Se păstrează câte un loc liber între parlamentari pentru a se respecta regulile. Interesant. Când intri, trebuie să semnezi condica, nu se mai strigă catalogul”, a spus Diana Șoșoacă.

Citeşte şi: Cum și-au făcut apariția în Parlament parlamentarii AUR. Diana Şoşoacă fără mască, George Simion cu o altfel de mască

Nu este prima dată când Diana Şoşoacă invocă motive medicale pentru a nu purta mască de protecţie în instituţiile statului. S-a întâmplat şi la Cotroceni, în cadrul consultărilor AUR cu preşedintele Klaus Iohannis. La insistenţele SPP, Diana Şoşoacă şi-a acoperit totuşi gura. Conform relatărilor ei, la finalul întâlnirii, chiar dacă şeful statului era încă în sală, Diana Şoşoacă şi-ar fi dat masca jos.

Citeşte şi: Noul Parlament a fost convocat. Şedinţa Camerei Deputaţilor, prezidată de AUR. Ce s-a întâmplat la Senat