Peste 3.500 de persoane sunt în izolare din cauza coronavirus în Bucureşti. Gabriela Firea: „Sunt şi copii în carantină”

Primarul general Gabriela Firea a declarat, joi, la România TV, că numărul persoanelor aflate în izolare a crescut în ultimele două zile de la 1.500 la 3.700. De asemenea, 550 de oameni se află în carantină din cauza epidemiei de coronavirus. Printre aceştia au fost descoperiţi şi două persoane venite din Spania cu şapte kilograme de cocaină.

RomaniaTV.net
19 mart. 2020, 19:24
Peste 3.500 de persoane sunt în izolare din cauza coronavirus în Bucureşti. Gabriela Firea: „Sunt şi copii în carantină”

„Sunt două persoane care se află la una dintre locaţiile noastre de carantină. Au fost surprinse venind în ţară, la Deva, cu şapte kg de cocaină. Veneau din Spania. Români din Bucureşti care se întorceau din Spania. Vor suporta rigorile legii. Trebuie să stea în carantină timp de 14 zile. Nu mai au drogurile. Au fost confiscate”, a declarat Gabriela Firea, la România TV

În cadrul emisiunii „Punctul culminant” moderată de jurnalistul Victor Ciutacu, a explicat că numărul de persoane aflate în izolare în spaţiile închiriate de Primăria Capitalei şi de Primăriile de sector a crescut.

„Acum două zile vă vorbeam de 1.500. Acum avem 3.700 de persoane în izolare. La carantină sunt 550 de persoane”, a menţionat edilul Capitalei.

Gabriela Firea a explicat că oamenii aflaţi în izolare s-au întors din zonele roşii din Italia, unde epidemia de coronavirus a făcut ravagii. 

CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. Autorităţile anunţă 277 de cazuri până acum. Şase pacienţi sunt la ATI, unul în stare gravă

Primarul general a spus că până în prezent au fost realizate peste 100 de teste pentru coronavirus, iar vineri va mai fi un val de testări.

„Avem un buffer de 100 de locuri. Putem fi anunţaţi oricând de IGSU că vine un autocar sau un avion cu români. Avem o rezervă de măcar 100 locuri ca aceşti oameni să nu stea pe străzi. Sunt şi copii în carantină”, a afirmat Gabriela Firea.

De asemenea, primarul general a afirmat că mesajul distribuit pe reţelele de socializare potrivit căruia forţele aeriene vor stopi cu dezinfectant Bucureştiul este „fake news”.

„Nu este adevărat. Este Fake news. MApn a anunţat că nu se procedează la această dezinfectare din avion”, a menţionat Firea.

Italia a depăşit China în privinţa numărului morţilor de coronavirus. 427 morţi într-o singură zi, numărul total a ajuns la 3.405