Facebook a lansat, în Italia, un serviciu de combatere a informaţiilor false referitoare la coronavirus pe platforma WhatsApp

Facebook a lansat, în Italia, un serviciu de verificare a corectitudinii informaţiilor referitoare la coronavirus pe platforma WhatsApp, transmite Reuters citat de news.ro.

RomaniaTV.net
03 apr. 2020, 06:05
Facebook a lansat, în Italia, un serviciu de combatere a informaţiilor false referitoare la coronavirus pe platforma WhatsApp

În scopul combaterii informaţiilor false, Facebook a anunţat că lucrează împreună cu serviciul local de verificare a faptelor Facta, care analizează conţinutul difuzat pe WhatsApp. Concret, utilizatorii pot trimite conţinut video, audio sau foto la Facta prin intermediul aplicaţiei WhatsApp, pentru a verifica dacă acesta este corect.

Traficul de pe WhatsApp a crescut semnificativ de când autorităţile au luat măsuri de restricţionare a circulaţiei persoanelor, utilizatorii recurgând la reţelele sociale pentru a ţine legătura cu apropiaţii. 

Aplicaţia de mesagerie este, însă, un mijloc de difuzare de informaţii false referitoare la situaţia dramatică din spitale şi a unor materiale video în care se induce ideea că virusul a fost creat în laborator sau că nu există deloc.

WhatsApp, care are 2 miliarde de utilizatori la nivel mondial, a încercat să găsească modalităţi prin care platforma să nu mai fie folosită pentru răspândirea informaţiilor false.